У ТОКУ РЕКОНСТРУКЦИЈА ФАСАДЕ НА ЦРКВИ „СВЕТОГ ЛОВРЕ“ У СОНТИ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA VESTI

У току су радови на реконструкцији фасаде на католичкој цркви „Св. Ловре“ у Сонти. За прву већу реконструкцију фасаде после више од 40 година новац су обезбедили донатори, док је локална самоуправа у протеклом периоду значајним средствима помогла радове на уређењу унутрашњости овог сакралног објекта изграђеног 1864. године.

Председница општине Апатин, Дубравка Kораћ данас је обишла радове на уређењу фасаде и унутрашњости цркве, а за шта је локална самоуправа издвојила значајна новчана средства.
Апатин је мултинационална и мултиконфесионална средина, тако да је и задатак локалне самоуправе да помогне и подржи радове на одржавању верских објеката. Посебно би се захвалила жупнику Kујунџићу у Сонти јер је узимајући у обзир да црква „Св. Ловре“ спада међу најстарије, један од најодржаванијих у општини Апатин, поручила је Kораћ.

Жупник цркве Св. Ловре у Сонти, Јосип Kујунџић каже да се у овој жупи последњих неколико година у верске објекте уложено преко 100 000 евра.
-Пуно је тога урађено у Сонти. Посебно би нагласио помоћ локалне самуправе, општине Апатин која је значајним средствима помогла замену подова у овом објекту, цео посао је коштао око 20 000 евра. Последње за шта смо обезбедили средства је обнова фасаде на цркви чији су радови у току. Кујунџић подсећа на ранију реконструкцију крова, набавку нових клупа у цркви и уређење гробља које је било зпуштено, а намера му је, како каже да у будућем периоду замени дотрајала звона.

Много смо урадили, и морам да напоменем да је већину радова, молби и жеља католичке заједнице у Сонти, највише подржала општина Апатин и њено руководство. Ова сарадња је за пример и на томе сам веома захвалан, поручио је Kујунџић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.