U SUSRET IZBORIMA: ZA NAPREDNU OPŠTINU APATIN

APATIN STRANAČKA HRONIKA VESTI

U završnici priprema za predstojeće izbore za članove Saveta Mesne zajednice na teritoriji opštine Apatin, predstavljene su sledeće liste i programi: ,,ZA NAPREDNI APATIN”, ,,ZA NAPREDNU PRIGREVICU”, ,,ZA NAPREDNU SONTU”, ,,ZAJEDNO ZA SVILOJEVO, EGYÜTT SZILÀGYIÉRT” i A HALADÓ KUPSZINÁÉRT – ZA NAPREDNU KUPUSINU”.

LISTA ,,ZA NAPREDNI APATIN”

SLOBODAN OBRADOVIĆ, profesor fizičkog vaspitanja
SANjA ŠIJAN, profesor razredne nastave
TATOMIR GUSLOV, preduzetnik
SLAĐANA KASAPOVIĆ RAJIĆ, inžinjer šumarstva
ALEKSANDAR JOVANOVIĆ, referent saobraćaja
RADE ČUGALj, pivarski tehničar
DR BRANISLAV RAKETIĆ, lekar opšte prakse
JELENA ŠTETIĆ, inžinjer pejzažne arhitekture
MIROSLAV KOVAČEVIĆ, ekonomista
MIRJANA MILINOVIĆ, medicinska sestra
MILAN ĆALIĆ, elektro inžinjer

– Koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke, a koja podržava ovu listu, za nešto više od godinu dana, koliko je na vlasti u Apatinu, dokazala je da njena obećanja nisu samo prazne priče. Ovde mislim na veliki broj predizbornih obećanja, a koja su realizovana ili su na dobrom putu da budu realizovana. Neki od primera su uređenje gradske plaže, dugoočekivano uređenje ulice Petefi Šandora, proglašenje lučkog područja, obezbeđivanje sredstava za izgradnju nove vodovodne mreže, za izgradnju jaslica i još mnogo toga. Plan nam je da nastavimo istim tempom, odnoseći se prema novcima svih građana opštine Apatin domaćinski. Osim rehabilitacije saobraćajne infrastrukture u našem gradu, u programu liste ,,Za napredni Apatin” stoje i izgradnja behaton staza na groblju, održavanje atarskih puteva, kao i uređenje smetlišta i divljih deponija. Plan nam je da objekat jaslica izgradimo do kraja godine, a tu je i kompletna rekonstrukcija stare pijace. Ne smemo izostaviti izgradnju dečijih i sportskih igrališta, sanaciju trotoara i kolskih prilaza, kao ni zamenu azbestnocementnih cevi u ulicama Dimitrija Tucovića i Prigrevačkoj, rekao je dr Branislav Raketić.

Doktor Rakeć

LISTA ,,ZA NAPREDNU PRIGREVICU”

– Pokrenimo Prigrevicu! Ponosni na djedove, spremni preuzeti odgovornost od očeva, vratićemo sjaj našem selu, poručuju članovi ove liste:

GORAN NESVANULICA, tehničar pivarstva
NIKOLA MIOČINOVIĆ, ekonomista
TAMARA PANDžIĆ, master inžinjer građevinarstva
BRANISLAV NARANČIĆ, instalater vodovoda i grejanja
MILANA VUČETIĆ, administrativni radnik
DRAGAN MILANKOVIĆ, mašinski tehničar
NIKOLA RAKIĆ, mašinski tehničar
MILICA ZORIĆ, ekonomista
NOVICA JAKOVLjEVIĆ, instruktor vožnje

– Program koji želimo da sprovedemo u delo, ukoliko nam birači ukažu poverenje, jeste ambiciozan, ali i realan. Najpre planiramo da završimo zamenu postojeće azbestno cementne mreže, potom i bioenerganu, a čija je vrednost 16 miliona evra, kao i drugu fazu Javnog skladišta u visini od 83 miliona dinara, čime bi se konačno otvorila mogućnost za nova radna mesta u selu. Takođe, želja nam je da poboljšamo usluge zdravstvene zaštite u Prigrevici, da trajno rešimo deponiju smeća, kao i da izgradimo pravoslavni hram. Ne smemo zaboraviti ni održavanje trotoara i puteva u selu, kao ni rekonstrukciju glavne ulice i postavljanje česmi na pijaci i Trgu heroja, istakla je Tamara Pandžić.

Tamara Pandžić

 

LISTA ,,ZA NAPREDNU SONTU”

DEJAN STOJAKOVIĆ, poljoprivrednik
DEJANA RADOJČIĆ, preduzetnik
STEVAN MIHALJEV, saobraćajni tehničar
STIPAN BLAŠKOVIĆ, profesionalni vozač
DRAGAN DURAKOVIĆ, mašinski tehničar
IVAN MATIĆ, poljoprivredni tehničar
SAŠA KRSTIN, železničar
SANJA JAKŠIĆ, medicinska sestra
SRĐAN ĐURĐEVIĆ, saobraćajni tehničar

– Mnogi putnici koji prolaze našim selom komentarišu koliko je ono uredno, a sve to zahvaljujući našim meštanima. Oni su definitivno zaslužili da im se konačno izgradi pijaca, urede fekalna i atmosferska kanalizacija, srede saobraćajnice u selu, urede atarski putevi, izgradi trotoar za pešake, popravi elektro mreža na perifernim delovima naseljenog mesta, poprave tribine i ograde na fudbalskom stadionu, izgradi makadamski put u naselju Mandinovci, kao i put od tucanika u naselju Bubija, a takođe i očiste divlje deponije smeća. Ovo su polazne tačke sa kojih krećemo i to je ono što sigurno planiramo uraditi, izjavio je Dejan Stojaković.

Dejan Stojaković

LISTA ,,ZAJEDNO ZA SVILOJEVO, EGYÜTT SZILÀGYIÉRT”

MARIJANA KARAN, ugostitelj
ATILA RIŽANJI, profesor geografije
DIJANA RADOJČIĆ, službenik
FLORIAN FRANCIA, profesor fizičkog
SANJA MACANOVIĆ, frizer
TIBOR KESEG, poljoprivredni tehničar
VELIMIR LEMAJIĆ, preduzetnik

– Što se Svilojeva tiče, mišljenja sam da je Srpska napredna stranka u prethodnom periodu učinila zaista mnogo za ovo selo. Uredili smo igralište u parku, a koje je sada bogatije za teren za odbojku na pesku, teren za mali fudbal, kao i teretanu na otvorenom, uredili smo autobuska stajališta, privremeno veće MZ Svilojeva povećalo je novčanu naknadu za novorođeno dete sa 20 na 60 hiljada dinara u ovom selu. Naša dela govore više od hiljadu reči. Ukoliko birači zaokruže imena sa naše liste, možemo samo obećati da ćemo nastaviti da se borimo za što kvalitetniji život meštana Svilojeva, rekao je Velimir Lemajić.

LISTA ,,A HALADÓ KUPSZINÁÉRT – ZA NAPREDNU KUPUSINU”

IBOJKA GUŽVANJ, matičarka
MARIA MOLNAR, zemljoradnica
BRANISLAVA JOVANOVIĆ, radnica
MIHALJ SURAP, ugostitelj
ĐURO MANDIĆ, aplikator marketinga
ALEKSANDAR PRISLINGER, autolimar
NIKOLA DRAGOSAVAC, automehaničar