U SUBOTU IZLOŽBA OLDTAJMERA U SOMBORU I APATINU

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

U organizaciji udruženja građana „Des Arts“ iz Sombora po trinaesti put za redom održaće se izlolžba starih automobila i motocikala. Nakon izložbe u Somobru koja je zakazna za subotu od 9 do 12 sati, odltimeri će biti izloženi i na platou trga Nikole Tesle u Apatinu pa će i apatinska publika imati priliku da vidi više od 100 modela automobila i 30 modela dvotočkaša od izlagača iz regiona.

Direktor Turističke organizacije Apatin, Danijel Ajduk je rekao kako je ovo veoma interesantna manifestacija i da će se potruditi da preraste u tradiciju. -Postigli smo dogovor pa će ove godine oldtajmeri biti izloženi i u Apatinu. Organizovaćemo i kulturno-umetnički program kako bi ovaj događaj bio propraćen kako treba i ovim putem bih pozvao sve kolekcionare starih automobila da u subotu dođu na trg i izlože svoje ljubimce- rekao je Ajduk.

DANIJE AJDUK, TO APATIN

Član udruženja „Des Arts“, Dragan Bokun je izjavio da će 13. okupljanje kolekcionara starih automobila biti jedno od najmasovnjih i da mu je veoma drago što će se izložba proširiti i na Apatin. – Drago mi je da smo postigli dogovor i da će izložba biti proširena. Za sada su dolazak potvrdili klubovi iz Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Bosne i Hercegovine, kao i većina klubova iz Srbije. Ove godine imaćemo jedan veoma interesanstan eksponat koji dolazi iz Crne Gore , a reč je o drvenom kabrioletu marke Mercedes.- izjavio je Bokun.

987_7225

-Trudimo se da u svakom okupljanju nađemo neku specifičnost i da to bude lajt motiv čitave manifestacije. Ovaj put je to izlagač i Subotice Tibika Kovač koji je ceo svoj život posvetio ovome, a danas ima 89 godina. On će na ovom skupi izložiti svoje rekonstruisano mini biciklo na koje je ugradio propeler, pa tako sa njim dostiže brzinu do 40km/h.- rekao je za Dunav radio predsednik udruženja „Des Arts“, Milovan Radovanović.

987_7224