У СОМБОРУ ЗАВРШЕНА АКЦИЈА ПРИКУПЉАЊА АМБАЛАЖНОГ ОТПАДА ОД ПЕСТИЦИДА

SOMBOR VESTI ZAPADNOBAČKI OKRUG

ПАОРИ СЕ ОТАРАСИЛИ 4,8  ТОНА ОПАСНИХ БОЦА И КАНИСТЕРА

У АКЦИЈИ Града Сомбора, Пољопривредно-стручне службе „Сомбор“ (ПСС) и Удружења  СЕЦПА прикупљено  је  4.892 килограма амбалажног отпада. Акцијом је обухваћено  свих 15 насељена места, као и салашка и приградска насеља.

 Пољопривредници који се баве ратарством, воћасрством, повртарством и уопште производњом биља, пртоклих дана имали су прилику да се реше непотребне амбалаже од разних препарата за сузбијање штеточина.

 Према речима Слободана Станића, члана Градског већа за екологију, локална самоуправа је организовала изузетну акцију  у којој је прикупљено више од 50.000 пластичних боца. Он додаје да је акција за сваку похвалу, јер би иначе сав овај амбалажни отпад завршио у каналима и на сметлиштима.

 Татјана Веселиновић, стручни сарадник у заштити биља Пољопривредне стручне службе, каже да акција траје већ неколико година, са изузетком прошле године.

 -Наше ангажовање у сарадњи са Градом Сомбором  до сада је показало веома добре резултате-каже Веселиновићева.

 Јелена Перенчевић, саветник за заштиту биља  ПСС, вели да је у акцији прикупљено око 4,8 тона амбалажног отпада.Она истиче да је са аспекта зашите живте средине битно да се акција организује сваке године.

 На затварању акције поручено је да са амбалажом од средстава за заштиту биља  треба поступати правилно и одговорно, ато значи да је треба чувати безбедно  на имању до следеће акције.У овогодишњој акцији учествовала су 53 пољопривредна произвођача и три фирме.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *