У ПЕТАК ПРОМОЦИЈА ЗБИРКЕ ПЕСАМА “КРАЈ ЈЕДНОГ ДРАМСКОГ ЧИНА”

APATIN KULTURA VESTI

Апатинска библиотека “Миодраг Борисављевић” 17. септембра 2021. године организује промоцију збирке песама “Крај једног драмског чина” ауторке Душице Мрђеновић. Програм почиње у 18 часова, а улаз је слободан.

Ова млада ауторка је за осам година јавног наступа учествовала на многим домаћим и међународним књижевним фестивалима, а њена поезија је заступљена у многим зборницима поезије, књижевним часописима у земљи и иностранству. О поезији Душице Мрђеновић, до сада писали су: Перо Зубац, Мирослав Алексић, Данило Јокановић, Катарина Сарић, Маријана Рајић и многи други, а добитница је и неколико награда.

Душица Мрђеновић, рођена је 1990. године у Сомбору, пише поезију и главна је и одговорна уредница књижевно-уметничког портала “Нигдине”, сарадник је издавачке куће “Еснаф” из Београда, дугогодшњи сарадник у Одбору за културу Центра за истраживање православног монархизма, као и сарадник и уредник Књижевне радионице Кордун са седиштем у Пенсилванији, САД.

Објавила је две поетске збирке “Само у нама” и “Крај једног драмског чина” , као и преводилачку двојезичну поетску збирку “Две душе” украјинске ауторке Елене Буевич.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.