U OPŠTINI APATIN PODELJENO PRVIH DESET PENZIONERSKIH IDENTIFIKACIONIH KARTICA

APATIN EKONOMIJA VESTI

U opštini Apatin danas je svečano uručeno prvih 10 penzionerskih kartica apatinskim penzionerima. Kartice predstavljaju novinu u republičkom PIO fondu i služe kao legitimacije za dokazivanje statusa penzionera.

-Ove kartice će biti podeljene do kraja aprila za svih 6900 penzionera sa teritorije Opštine Apatin. Potrudićemo se da sa trgovinskim lancima i drugim privrednim društvima razgovaramo i podstaknemo ih da penzionerima, vlasnicima kartica odobre određene bonuse i popuste na kupovinu kako bi i na taj način štitili interes naših najstarijih sugrađana, rekao je predsednik opštine Apatin, Milan Škrbić.

Pored toga što vlasnici kartica ne moraju više nositi penzioni ček ili rešenja kako bi dokazali svoj status, njenim uvođenjem se štiti poverljivost podataka, ali i omogućuju značajni popusti kod određenih trgovinskih lanaca i drugih privrednih društava.

O značaju kartice i njenim prednostima, penzionerima je govorila Jasna Miljenović, direktorka somborske filijale Republičkog fonda PIO.
– Svi vi ste svakodnevno u situaciji da dokazujete svoj status kako bi ostvarili svoja prava. Do sada ste koristili dokumente poput rešenja o penzionisanju ili penzioni ček, koji sadrže podatke o ličnosti i druge podatke koji treća lica mogu zloupotrebiti. Personalizovanom karticom se svaka mogućnost sa zloupotrebom podataka sprečava a ona je i izuzetna prilika brojnim privrednicima da odobravanjem popusta na svoje usluge i proizvode povećaju promet istakla je Miljenovićeva.

Kartice su penzionerima uručilii, direktorka filijale PIO fonda Sombor Jasna Miljenović i predsednik opštine Apatin Milan Škrbić.