U APATINU OTVORENA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA “OLUJA ZLOČIN KOJI TRAJE”

APATIN DRUŠTVO HRONIKA SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Izložbu fotografija „Oluja zločin koji traje“ koju je organizovala Foto asocijacija Vojvodine, uz podršku opštine Apatin, otvorena je večeras na Trgu Nikole Tesle u Apatinu.Izložene fotografije su nastale u vreme stradanja i progona Srba tokom akcije hrvatskih oružanih snaga 1995 i svedoče o masovnom egzodusu srpskog naroda.

Predsednik opštine Apatin, Radivoj Sekulić je prilikom otvaranja istakao značaj održavanja ove izložbe i najavio javnu tribinu, koja će biti održana na trgu u utorak u 19 časova.

-Ovo je prilika da se na ovaj način podsetimo na jedno od brojnih srpskih stradanja , moramo da razmišljamo o svojoj istoriji, bez obzira koliko taj deo bio bolan, ne sme se zaboraviti- izjavio je Sekulić.

Prisutne  je na otvaranju izložbe u ime Foto asocijacije Vojvodine pozdravio Darko Dozet, jedan od autora fotografija, koji je istakao da je glavna poruka izložbe da se takvi zločini više nikada ne ponove.Izložba će biti postavljena  do srede 24.avgusta.

Izložba, Oluja 2016Izložba fotografija, Oluja koja još uvek traje ,Apatin 2016 Izložba fotografija, Oluja koja još uvek traje ,Apatin 2016 Izložba fotografija, Oluja koja još uvek traje ,Apatin 2016