ТРАДИЦИОНАЛНО УНОШЕЊЕ БАДЊАКА У ЗГРАДУ ОПШТИНЕ АПАТИН (ФОТО)

APATIN DRUŠTVO VESTI

Поводом обележавања Бадњег дана, Српска православнa црквена општина Апатин и Туристичка организације Апатина организовали су традиционално вожење бадњака кроз Апатин и његово уношење у зграду општине.

Као и ранијих година, након Свете Литургије која је служена у храму ,,Сабор Светих Апостола“ , верни народ предвођен апатинским свештенством се упутио према згради локалне самоуправе, где их је дочекало комплетно руководство општине Апатин на челу са председником Миланом Шкрбићем.

Бадњак је централним апатинским улицама прошао на запрегама, а у каравану који су предводили фијакери, поред многобројних грађана су били и чланови апатинског мото клуба „Пантер“.

На коктелу који је организован у сали Скупштине општине Апатин окупљенима се обратио председник Милан Шкрбић, који је подсетио да традиција уношења бадњака у зграду локалне самоуправе траје већ 15 година, уз жеље да се овај обичај преноси са колена на колено и да га очувају и млађе генерације.

Апатински свештеници, Жељко Васић и Младен Глушац су позвали грађане да вечерас у 18 сати дођу у храм ,,Сабор Светих Апостола“ где ће бити служено Повечерје, након чега ће уследити и традиционално паљење Бадњака.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.