ТОКОМ ВИКЕНДА ПОЈАЧАНА КОНТРОЛА САОБРАЋАЈА

APATIN DRUŠTVO VESTI

Током предстојећег викенда, Министарство унутрашњих послова Републике Србије ће наставити са континуираним спровођењем мера појачане контроле саобраћаја, а акција ће првенствено бити усмерена на контролу брзине у зонама пешачких прелаза, контролу поштовања обавеза возача према пешацима, али и поштовања саобраћајних прописа од стране пешака.

Министарство унутрашњих послова апелује на возаче да у периоду године када су обданице знатно краће, а честа је појава магле и смањене видљивости, управљају возилима са нарочитом опрезношћу, поготово на путевима у близини насељених места.

Из МУП-а подсећају да пешаци имају обавезу да приликом кретања коловозом ван насеља ноћу и у условима смањене видљивости због временских услова, буду осветљени или означени флуоресцентним материјалом. У Србији се током претходних дана догодио већи број тешких саобраћајних незгода у којима су два пешака смртно страдала, а више њих задобило телесне повреде.

Од почетка новембра месеца, у саобраћајним незгодама смртно је страдало већ 12 пешака, од чега 9 њих у ноћним условима и у условима смањене видљивости.

Због могућности појаве леда и поледице на коловозу, МУП подсећа возаче и на обавезу да возила у таквим условима стања пута морају бити опремљена пнеуматицима за зимску употребу.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *