SVEČANA SEDNICA ORVS APATIN

APATIN DRUŠTVO VESTI
Organizacija rezervnih vojnih starešina opštine Apatin, povodom Dana Saveza organizacija rezervnih vojnih starešina, 15. septembra, koji se obeležava u znak sećanja na dan otpočinjanja proboja Solunskog fronta 1918. godine i dan kada je održan Osnivački kongres Udruženja rezervnih oficira i ratnika 1919. godine, organizovala je svečanu sednicu sednicu Velikoj sali zgrade Opštinskog veća Samostalnog sindikata Srbije.
Prisutnima se, nakon intoniranja himne i odavanja počasti poginulim i preminulim članovima, obratio pukovnik Željko Obradović, predsednik Organizacije rezervnih vojnih starešina opštine Apatin, koji je govorio o istorijatu organizacije, njenom radu i budućim aktivnostima. On je, između ostalog, rekao da organizacija obeležava 95 godina svog postojanja. Obradović je posebno istakao da se tekuće aktivnosti realizuju uz veliku podršku lokalne samouprave na čelu sa predsednikom opštine dr Živoradom Smiljanićem.
Dr  Smiljanić je na ovoj svečanosti istakao da je ovdašnja ORVS sigurno najaktivnija organizacija ove vrste u Vojvodini, a to je potvrdio i predstavnik Prvog centra za obuku Vojske Srbije u Somboru, koji je najavio da će najmlađa klasa vojnika položiti zakletvu u kasarni “Aerodrom” 20. septembra u 11.00 sati.
Svečanoj sednici su prisustvovali dr Rajko Majstorović, načelnik Zapadnobačkog okruga, delegacije ORVS Sombora i Odžaka, predstavnici Prvog centra za obuku i predstavnici društveno-političkih organizacija opštine Apatin i okruga.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *