СУТРА ПОЧИЊЕ ФЕСТИВАЛ „ПОТПИС“

APATIN KULTURA VESTI

Апатински Културни центар организује шести фестивал кратке форме „Потпис“ који ће бити одржан од 28. септембра до 01. октобра 2021. године. Као и ранијих година, у оквиру фестивала ће бити организовани концерти, представе, изложбе и пројекције филмова а улаз на све програме је бесплатан.

Првог дана манифестације, 28. септембра 2021. године у склопу отварања фестивала биће додељена награда „Миодраг Борисављевић“ за најбољу кратку причу. Ове године на конкурс је стигло 205 прича аутора из Србије, Републике Српске, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Хрватске, Немачке, Мексика, Чешке и Француске, а овогодишњи селектор Срђан Тешин из Кикинде је одлучио да награду коју чини повеља са ликом Миодрага Борисављевића и новчани износ ове године добије Ивана Јањић из Новог Сада за причу под називом „Размештај“. Поред награђене, у најужем избору се нашло још осам прича.

У великој сали Културног центра 29. септембра од 19 часова ће почети пројекција филма „Отац“, режисера Срдана Голубовића, док ће дан касније 30. септембра на истом месту бити одржан концерт традиционалне музике, а апатинској публици ће се представити „Дуо Брдарић“. Последњег дана фестивала, 01. октобра од 18,30 часова у галерији „Меандер“ ће бити отворена изложба „Ex-libris“, када ће бити проглашени и најбољи радови. Овогодишњи „Потпис“ ће затворити монодрама Ивана Томашевића под називом „Зоран Радмиловић“ која ће у Великој сали Културног центра бити изведена од 19 часова.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.