SONĆANI BOLJI OD TEREKVEŠA

APATIN FUDBAL SPORT VESTI

Prvo prolećno kolo MFL Sombor donelo je pravi sumrak favorita. Najozbiljniji aspiranti za plasman u područnu ligu, Terekveš i OFK Odžaci, proveli su se kao bosi po trnju u Sonti i na Ribarevu, Liparu su na njegovom terenu lekciju očitali autsajderi, fudbaleri OFK Metalca, a dan ranije i somborski ŽAK je poražen na svom terenu, pa je Rusin pobedom od 2 – 0 ostao usamljen na vrhu tablice sa 3 boda prednosti ispred drugoplasiranog OFK-a Odžaci i 4 boda ispred trećeplasiranih Svilojevaca. Igrači Terekveša, osokoljeni nedavnom pobedom u kup-utakmici, u Sontu su doputovali kao izraziti favoriti. Po vrlo hladnom i vetrovitom vremenu, pred oko 150 gledalaca,  domaćini su, nakon kratkog početnog ispitivanja snaga, preuzeli sve konce igre. Dinamov srednji red je igrao odlično, a napadači su bili konkretniji i opasniji, no, samo do nesavladivog Božića. Kad su već svi pomislili da će se na odmor otići bez golova, Brkin je nakon jedne munjevite akcije  u 43. minutu izbio sam pred vratara Božića, prošao i njega i s loptom ušetao u mrežu za prednost Dinama od 1 – 0. Sonćani su stečenu prednost znali sačuvati i u drugom poluvremenu. Igrači Terekveša su svim sredstvima nastojali izjednačiti, a vrlo nesportskim ponašanjem su vršili i stalni pritisak na sudijsku trojku. Stekao se utisak da su više energije potrošili na psovke i stalne dijaloge sa arbitrima, nego na samu igru, pa su opravdano zaradili šest žutih i jedan crveni karton. Iako vrlo nervozan, najbolji igrač na terenu bio je golman Terekveša Božić. Sudijska trojka iz Odžaka, predvođena Vladimirom Krstićem, odlično je obavila svoj posao.
Dinamo: Smiljanić, Luka Mihaljev (Krstin), Rajan Mihaljev, Oliver Mihaljev, Tadijan, Krpjan, Šarac, Andrašić, Kmezić, Silađi (Vidaković), Brkin.
Terekveš: Kristijan Božić, Rakas, Milovan Božić, Kaurin, Milošević, Relić, Radujko (Gol), Lemajić, Jelisavac (Krajačić), Grmuša ((Ljubojević) i Rapajić.
Još veće iznenađenje je napravila ekipa Jedinstva, koja je na Ribarevu porazila dosadašnjeg lidera na tabeli, ekipu OFK Odžaci, rezultatom od 2 – 1.
Ostali rezultati 14. kola: Aleksa Šantić – Dunav 1 – 2, Lipar – OFK Metalac 0 – 1, Panonija – Jedinstvo 1947   8 – 1, ŽAK – Rastina 1918  1 – 2 i Rusin – OFK Šikara 2 – 0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *