СОМБОРСКИ ПРВАЦИ ИМАЈУ “ДРВО ГЕНЕРАЦИЈЕ”

DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Град Сомбор и ЈКП „Зеленило“ у сарадњи са Културним центром „Лаза Костић“ и ове године поклања ђацима првацима „Дрво генерације“ у оквиру истоимене манифестације која је покренута на иницијативу сомборског Културног центра.

Сви ученици првог разреда основних школа на територи града Сомбора добијају на поклон по једно дрво и таблу са натписом „Дрво генерације 2020/2021“. Програм је покренут са циљем да се ђаци прваци едукују о заштити животне средине како би током предстојећих година школовања чували своје дрво и стекли свест о важности бризи за сво зеленило.

Идеја ове акције јесте да сваке године ђаци прваци добију једно дрво којег ће засадити. Садња је почела у гардској ОШ „Братство јединство“ уз помоћ запослених у „Зеленилу“ и Културном центру.

-“Дрво генерације” има за циљ да код деце развија свест о значају зеленила и користи коју нам пружа дрвеће и зеленило, као и да се развија еколошка свест од најмлађих дана, нагласила је Љиљана Тица, заманица градоначелника.

У склопу манифестације организују се школске изложбе дечјих радова на тему „Чудесно дрво из моје маште“. Најбољи радови ђака првака биће део поставке збирне изложбе посвећене манифестацији. Изложба ће бити отворена 22. децембра у Галерији КЦ „Лаза Костић“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *