ШК “ВУЛКАН ПРОТЕКТОР” ОРГАНИЗОВАО ЈОШ ЈЕДАН ТУРНИР

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Апатински шах клуб “Вулкан Протектор” је на излетишту “АРК” крај Апатина организовао отворени шаховски турнир под називом “АПАТИН РАПИД – ФЕБРУАР 2024” на којем је учествовало 38 такмичара из Апатина, Сомбора, Суботице, Новог Сада, Куле, Алексе Шантича, Бачког Брега, Пачира, Бачке Тополе, Бајмока, Змајева и Пригревице. Играо се швајцарски систем од девет кола са компјутерским паровањем, пријављеног код ФИДЕ као рејтинговани турнир.

У веома занимљивим борбама прво и друго место поделили су мајсторски кандидати Небојша Павков из Куле и Бранко Ћопић из Апатина са по осам освојених поена из девет партија, али је по критеријумима о деоби места Павков имао бољи бухолц.

Треће и четврто место поделили су Апатинци Владимир Рајс и Андреј Стојановић са 6,5 поена, али је Рајс на основу бољег бухолца освојио бронзу. Награду за најуспешнијег омладинца освојио је дванаестогодишњи Душан Стојаковић из Апатина, који је још једном доказао да израста у будућег шампиона.

Према речима председника АШК “Вулкан Протектор”, Горана Петровића овај турнир који ће убудуће бити традиционалан, све више добија на значају и на сваком се повећава број учесника. Након седам одиграних турнира, ова шаховска манифестација постала је препознатљива у Покрајини. Након доделе награда, обезбеђен је ручак за све учеснике.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *