SENIORKE OTPLESALE SVOJ POSLEDNJI PLES I PREDALE UNIFORME, KRAJ JEDNE USPEŠNE ERE U SONTI

APATIN KULTURA VESTI

U sportskoj sali u Sonti održan je tradicionalni Osmomartovski koncert Kulturno umetničkog društva “Mažoret”, pod nazivom “Za mamino srce”. Sala je bila premala da primi svu publiku koja je želela gledati nastup ovih sjajnih devojaka i devojčica.

U preko dva sata koliko je trajao koncert, prisutna publika je imala priliku da uživa u plesu svih sekcija KUD-a “Mažoret”, a među njima i sekcija apatinskih mažoretkinja, koja je ovog puta imala zahtevniju koreografiju. Vođeni uspehom prošlogodišnjeg koncerta, mame mažoretkinje ponovo su nastupile pred sonćanskom publikom sa novom koreografijom. Gošće na koncertu bile su mažoretkinje Borova naselja, plesna grupa “Venera”.

Ovaj koncert bio je poseban budući da su na njemu seniorke KUD-a “Mažoret” imale svoj poslednji javni nastup u ovom sastavu. Valentina Šegrt, trener mažoretkinja, sa suzama u očima održala je emotivan govor zahvaljujući se devojčicima koje je trenirala ali i njihovima roditeljima koji su joj pružali bezuslovnu podršku.

Tokom koncerta pušten je kratak film u kojem je prikazano šta su sve seniorke prošle kroz 12 godina koliko su provele u KUD-u Mažoret. Na kraju koncerta obavljena je svečana predaja uniformi mlađim mažoretkinjama.