САОПШТЕЊЕ КОМПАНИЈЕ БИОНЕКС

APATIN EKONOMIJA SOMBOR VESTI

Поводом јучерашње конференције за штампу на којој је председница општине Дубравка Кораћ обавестила јавност да је ставила примедбу на издавање дозволе на пројекат изградње компаније „Бионекс“ и њеног утицаја на животну средину, дела који се односи на производни процес пиролизе, овa компанијa је издала саопштење за јавност, које вам преносимо у целости.

-Kомпанија “Bionex d.o.o” прихвата примедбу коју је председница општине Апатин изнела на студију заштите животне средине у вези са градњом наше фабрике у Апатину, а у погледу процеса пиролизе који је поменут у студији. Обавештавамо јавност да пиролиза није била у првом плану наше инвестиције. Приоритет нашег инвестиционог пројекта је производња регранулата полиетилена и полипропилена од неопасне пластичне масе. Имајући на уму све што се претходних дана дешавало, ми ћемо у законском року изменити студију што је у интересу свих страна. Са реализацијом нашег инвестиционог пројекта како је горе наведено, наставићемо са пуним интензитетом. Наш пројекат вредности преко 3 мил Еур у првој фази, створиће 30 нових радних места, а могао би више од 100.
Kомпанија Бионеx д.о.о. увек послује по закону и важећим прописима, уз изузетно поштовање интереса локалне заједнице. Цела наша корпорација ради управо на пољу обновљивих извора енергије и еколошких решења, по чему смо глобално познати, стога одбацујемо сваку могућност угрожавања животне средине у било којој нашој инвестицији.
Овом приликом још једном потврђујемо наш интерес за добру сарадњу са локалном самоуправом на корист свих житеља Апатина, а и у будуће ћемо подржати све иницијативе засноване на стручној анализи у смислу заштите животне средине, каже се у саопштењу достављеном нашој редакцији.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *