SAOBRAĆAJNI PAKETI ZA BEZBEDNOST ĐAKA PRVAKA U SAOBRAĆAJU

APATIN DRUŠTVO VESTI

Predstavnici Saveta za koordinaciju i bezbednost saobraćaja na putevima apatinske opštine, MUP-a RS – Policijske stanice u Apatinu, Auto-moto saveza Srbije i volonteri Crvenog krsta, posetili su juče Osnovnu školu “Žarko Zrenjanin” i svim đacima prvacima uručili saobraćajne pakete i poželeli uspešno školovanje.

1

Paketi se sastoje od saobraćajnog bukvara, fluorescentnog prsluka i narukvice, koji će pomoći da se mališani lakše prepoznaju kao učesnici u saobraćaju, a njihovu nabavku je i ove godine omogućila opština Apatin.

2

Prema rečima Nikole Balaća, predsednika Saveta za koordinaciju i bezbednost saobraćaja na putevima apatinske opštine, početak školske sezone najopasniji je za mališane.

– Deca spadaju u grupu ranjivih učesnika u saobraćaju, jer ih često zaklanjaju parkirani automobili i prepreke, pa su manje uočljivi. Briga o njima predstavlja prioritet na svim poljima bezbednosti. Izuzetan je značaj zaštitne opreme koja se koristi u saobraćaju. Svest o značaju bezbednosti treba širiti obrazovanjem svih zainteresovanih strana, posebno roditelja, jer svaki roditelj treba da pomogne svom detetu da razvije veštine koje će uticati na bezbedno ponašanje u saobraćaju – rekao je Nikola Balać.

4

U Osnovnoj školi “Žarko Zrenjanin” pakete je dobilo 165 đaka prvaka, raspoređenih u sedam odeljenja, a njih će dobiti i đaci prvaci u svim ostalim osnovnim školama na području opštine.

Veselin Mašić

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *