SAJAM PERADARSTVA U SOMBORU 38. PUT

APATIN DRUŠTVO SPORT VESTI

Nekoliko hiljada posetilaca videlo 3.500 raznih eksponata

Na Međunarodnom sajmu peradarstava, 38. po redu, najvećem u jugoistočnoj Evropi, koji je u somborskoj sportskoj hali “Mostonga” trajao tri dana, nekoliko hiljada posetilaca videlo je oko 3.500 golubova, živine, ukrasnih ptica i kunića.

Prema rečima dr Zorana Parčetića, direktora Sajma, na ovom najvećem sajmu u zemlji učestovalo je oko 500 izlagača iz Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Švajcarske, Bugarske, Mađarske, Rumunije, Hrvatske , Makednonije,i naše zemlje.

Na završnoj manifestaciji podeljeno je 250 sajamskih odličja, po rasama i kategorijama.

Sajam je održan pod pokroviteljstvom Gradske skupštine, a u organizaciji Društva odgajivača sitnih životinja “Sombor 1871”.

Igor Gavrilović, sekretar Društva odgajivača sitnih živitinja,kaže da je ovo dosad najveća sajmaska manifestacija održana kod nas.

Ispred hale više hiljada posetilaca i ljubitelji sitnih životinja gotovo iz svih krajeva Srbije, ali i susedstva, imali su priliku da vide i kupe neke domaće autohtone rase živine, golubova, kunića…Osim toga, na berzi sitnih životinja posetioci su mogli i da kupe hranu, lekove i opremu za svoje ljubimce.

– REDOVNO dolazim na sajam, prodao sam pet golubova i isto toliko žive po 1.000 dinara i zadovoljan sam zaradom i manifestacijom-veli Dimitrije Baukov iz Ostojićeva, kod Čoke. Tako kaže i Stevan Skipak iz Pivnice, koji je prodao pet kunića,a Tamaš Bošoš iz Subotice, prodao je deset papagaja po 2.500 dinara i zadovaljan se vraća kući.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *