RUSKI KADETI U APATINU I PRIGREVICI 25. I 26. JUNA

APATIN DRUŠTVO VESTI

U organizaciji ruskog fonda Aleksej Jordan, udruženje „Tromeđa“ i Društva srpsko-ruskog prijateljstva iz Sombora od 22 – 26 juna u Somboru i Apatinu će boraviti odabrana grupa kadeta Svjato-Aleksejevskog kadetskog korpusa, iz okoline Moskve.

Kadeti će biti počasni gosti Somborskog multietničkog i multikulturalnog festivala čije je svečano otvaranje predviđeno 24-og juna. Reč je o deci školskog uzrasta, koja se školuju za dalje više obrazovanje po svom opredeljenju, kako u vojnim ustanovama, tako i drugim opšte obrazovnim institucijama.

Ruski dečaci u pratnji svojih vaspitača i rukovođa dolaze po prvi put u Sombor i Apatin, a cilj je upoznavanje naše zemlje i naše multinacionalnosti, kao i uspostavljanje međusobnog mladalačkog drugarstva, i zajedničkih radnih, sportskih i drugih aktivnosti tokom boravka.

Dolazak kadeta u Srbiju započet je 2009. godine, u Beloj Crkvi, gde je između 1920. do 1944. godine bio Ruski kadetski korpus, koji je bio spona uzajamno dobrih odnosa stanovništva, naročito mladih i kadeta.

Program posete:
22. Jun
Dolazak u Grad Sombor i poseta Staparu.
23. Jun
Svečani koncert: Narodno Pozorište Sombor
Poseta Ambasade Rusije i Ruskog kulturnog centra
24. Jun
Poseta crkvi Svetog Georgija u Somboru.
Festival multikulturalnosti. Muzički program kadeta.
25-26. Jun
Poseta: Apatin i Prigrevica

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.