RIBOLOVAČKE DOZVOLE IPAK MANJE ZA 1500 DINARA

APATIN DRUŠTVO OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI VOJVODINA

Na današnjem sastanku koji je održan u 11 sati  u prostorijama  Vojvodina šuma u Somboru , predstavnici ribolovačkog udruženja „Bucov“iz Apatina  i predstavnici Vojvodinašuma Sombor postigli su dogovor o ukidanju doplatne karte koja je iznosila 1500 dinara.

Ribolovci Apatina i Sombora  su pored standardne karte od 6000 hiljada dinara,  bili u obavezi da Vojvodina šumama  uplate naknadu od 1500 dinara kao upravljaču ribolovnog područija”Gornje Podunavlje”.Ova doplatna karta kao i uvećana Republička sa 4500 na 6000 hiljada dinara izazvale su u Srbiji talas nezadovoljstva pa  i bojkot kupovine ribolovačke dozvole koji je još uvek aktuelan.

Sastanku su ispred Ribolovačkog udruženja „Bucov“ prisustvovali  Horti Petar,Milan Ćopić i Dušan Polovina  a ispred Vojvodinašuma  gen. direktor Ognjen Ivošev i rukovodilac sektora ribarstva Velimir Češljević.

Milan Copic

I dalje je na snazi poziv na  bojkot ribolovačkih dozvola za 2013 godinu, hoće li nadležne institucije i resorno ministarstvo odgovoriti na zahteve udruženja  sportskih ribolovaca  Srbije ostaje da se vidi .

Odluka  Hrvatskih vlasti da zabrani privredni ribolov u pojasu “Kopačkog Rita”govori o ozbiljnosti situacije u kojoj se nalazi riblji fond “Gornjeg Podunavlja”ali i rešenost jedne države da očuva svoje prirodno dobro.Da je stanje na vodama u Srbiji  alarmantno  ukazuju sva  ribolovačka udruženja   a  iz  poziva  na bojkot da se zaključiti da posla na pretek ima za  policiju  i pravosudne organe.

bojkot_mala

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *