РЕКОНСТРУКЦИЈА ПУТА КУПУСИНА- БАЧКИ МОНОШТОР

APATIN EKONOMIJA SOMBOR VESTI

На териротији општине Апатин почела је реконструкција пута од Купусине до Бачког Моноштора, док је на територији града Сомбора започела изградња локалног пута Стапар-Сивац. Ово су два значајна пројекта у области улагања у саобраћајну инфраструктуру на територији Западнобачког округа.

Радове су обишли Игор Мировић, председник Покрајинске владе, представници локалне самоуправе општине Апатин и града Сомбора, као и представници медија.

– Обишао сам радове на реконструкцији локалне саобраћајнице од Купусине до Бачког Моноштора на територији апатинске општине и изградњи саобраћајнице Стапар-Сивац на територији града Сомбора где радимо 16 километара новог пута. Извођач радова је ангажовао велики број људи и механизације и верујем да ће успети да заврше и пре уговореног рока. Укупно ћемо у Западно-бачком округу урадити 20 километара нове локалне мреже што ће допринети бољем повезивању свих места округа, а значиће и пољопривредним произвођачима, рекао је Игор Мировић, председник Покрајинске владе.

Мировић је додао да је важно наставити са реконструкцијом локалних саобраћајница. У следећој години очекује почетак радова на изградњи брзе саобраћајнице од границе са Републиком Хрватском све до Кикинде, као и радове на изградњи ауто-путева које ће водити Влада Србије.

Покрајинска влада је од 2016. године до данас за инвестиције у општини Апатин и граду Сомбору, преко Управе за капитална улагања Војводине, издвојила укупно 900 милиона динара.

– Након петнаест година присуствујемо радовима на деоници пута између Купусине и Бачког Моноштора. Велика жеља наших грађана је била да се заврши ова деоница која је од изузетног пољопривредног и туристичког значаја. Њоме се скраћује пут ка граничном прелазу Бачки Брег за 17 километара, омогућава циркулација људи кроз резерват природе Горње Подунавље и спајају општине Апатин и Сомбор. Због тога смо задовољни што смо добили средства из капиталних улагања од Покрајинске владе за реализацију ове инвестиције чија је вредност преко 200 милиона динара. Општина Апатин учествује са десет одсто, а остатак је обезбедила Покрајинска влада кроз Канцеларију за управљање јавним улагањима, рекла је Дубравка Кораћ, председница општине Апатин.

– Покрајинска влада је препознала важност пројекта пута Стапар-Сивац који је од интереса и за град Сомбор и за општину Кула обзиром да ће повезати ова два насељена места, као и два државна пута првог реда Б12 и Б15. Становницима општине Апатин ће скратити пут прикључења ка будућој брзој саобраћајници. Нагласио бих да је ово друга фаза изградње овог пута након које ће комплетно бити урађено око 3,8 км, рекао је Антонио Ратковић,  градоначелник Сомбора.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *