ПРОСЛАВА СВЕТОГ САВЕ ОВЕ ГОДИНЕ БЕЗ МАСОВНИХ СВЕЧАНОСТИ И АКАДЕМИЈА

APATIN DRUŠTVO VESTI

Тим за школе je донео одлуку да ученици од првог до четвртог разреда основних школа ове недеље наставу похађају непосредно, док ученици од петог до осмог разреда образовно-васпитни рад прате по комбинованом моделу и иду у школу дан за даном, подељени у две групе. За ученике средњих школа настава се одвија према комбинованом моделу.

Према речима директорке Основне школе “Жарко Зрењанин” Сање Шијан, стигло је додатно упутство везано за организовање васпитно-образовног рада током ове седмице због обележавања школске славе, Светог Саве.

-Због погоршане епидемиолошке ситуације, у додатном упутству које су школе добиле везано за организовање васпитно-образовног рада током ове недеље, школама је саветовано да наставу организују тако да ученици А групе на наставу у школе дођу понедељком и средом, а Б група уторком и петком, како би обе групе имале исти број наставних дана ове седмице, јер је четвртак радни ненаставни дан због празновања Светог Саве, објаснила је Сања Шијан.

Она је додала да ове године у Апатину неће бити организована Светосавска академија, већ да ће школска слава у ОШ “Жарко Зрењанин” бити обележена без масовних окупљања, како је и препоручено од стране Министарства просвете.

У допису који смо добили стоји да приликом прославе школске славе, Светог Саве ове године треба избећи наступе хорова, као и све свечане активности у којима учествује већи број ученика и гостију. У складу са упуствима ресорног министарства одлучили смо да ове године не обележимо овај празник на начин на који то иначе чинимо, рекла је Сања Шијан.

Тим поводом у апатинској галерији „Меандер“ 24. јануара 2022. године од 19 часова ће бити уприличено свечано отварање изложбе радова ученика основних и средњих школа општине Апатин под називом „Свети Сава – школска слава“. Као и ранијих година, биће одабрани најбољи радови а ауторима ће бити уручене дипломе и награде. Апатинци ће изложбу моћи да погледају 3. фебруара.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *