PROGETTI GRADI NOVU FABRIKU U SOMBORU

EKONOMIJA SOMBOR VESTI

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović i Romano Rosi, vlasnik i direktor italijanske firme obuće „Prodžeti“ („Progetti“) d.o.o., juče su potpisali ugovor o prodaji građevinskog zemljišta površine 98 ari u Industrijskoj zoni Sombora na kojoj će „Prodžeti“ do kraja godine izgraditi novu fabriku koja će omogućiti otvaranje novih radnih mesta.

– Ovo je za nas značajna investicija, pre svega u pogledu ulaganja u infrastruktru i izgradnju objekta u cilju proširenja proizvodnje, što će omogućiti i angažovanje većeg broja radnika. Kako je nagovešteno, vlasnik firme ima i nameru da svoju celokupnu proizvodnju i centar, u skoroj budućnosti, premesti u naš grad. To je veoma važno kao jedan novi početak ulaganja u Sombor i investicija koje su za nas od najvećeg prioriteta i značaja – kazala je Golubovićeva.

Vlasnik „Prodžetija“ Rosi, zahvalio se lokalnoj samoupravi na učešću i podršci koju je pružila u realizaciji ovog projekta, kao i administraciji i javnim preduzećima koji su obavili sve potrebne radnje koje su bile potrebne da bi se ugovor mogao potpisati.

– Kupovina zemljišta je prvi korak ka daljoj realizaciji projekta i očekujemo da ćemo brzinom kojom smo završavali sve dosadašnje radnje u ovoj administraciji, to i dalje nastaviti. Ovo će biti najmodernija fabrika u Srbiji za proizvodnju obuće, a biće i među najmodernijim fabrikama u Evropi. Izgradnjom fabrike sigurno će se omogućiti otvaranje novih radnih mesta i doći će do drastičnog povećanja broja zaposlenih. U saradnji sa čelnicima grada i Gradskom upravom krenućemo da radimo najbrže što možemo i očekujemo da do kraja godine završimo fabriku – rekao je Rosi.

Naime, reč je o parceli površine preko 98 ari, a „Prodžeti“ je kao najpovoljniji ponudžač za parcelu platio 1.520.000 dinara za izgradnju hale u kojoj će, pored već 450 zaposlenih u sadašnjem pogonu u ovom gradu, biti zaposleno još 150 obućara.

Rečeno je i da „Prodžeti“ ima oko 1.000 zaposlenih u svojim pogonima, te da sarađuje sa oko 20 kooperanata – malih fabrika od Vranja do Subotice, u kojima obezbeđuje posao za još 1.500 ljudi. Jednom rečju, kompanija „Prodžeti“ u Srbiji obezbeđuje posao za .2500 ljudi.