PRIGREVAČKI RUKOMETAŠI SA DVE SELEKCIJE U SUPER LIGI

APATIN RUKOMET SPORT VESTI

Prigrevački dečaci su se ove jeseni takmičili u Ligi mlađih kategorija Vojvodine u dve kategorije odnosno kategorijama pioniri (dečaci 2003. godište i mlađi) i mlađi pioniri (dečaci 2005. godište i mlađi). Pioniri su u svojoj ligi imali 6 klubova sa kojima su se takmičili. Odigrali su 10 utakmica i ostvarili maksimalan skor od 10 pobeda bez poraza i kao prvoplasirana ekipa na tabeli ostvarili plasman u Super ligu. Mlađi pioniri su u svojoj ligi imali 4 kluba, odigrali su 9 utakmica, od toga ostvarili 6 pobeda, 3 poraza i kao drugoplasirana ekipa plasirali se u Super ligu.

Super liga za pionire sastoji se od 10 klubova od toga: RK PIK Prigrevica – Prigrevica, MRK Somborelektro, RK Vojvodina – Novi Sad, RK Lavovi – Bačka Palanka, RK Potisje Pleteks – Ada, RK Crvena Zvezda – Mokrin, RK Dinamo – Pančevo, RK Jabuka – Jabuka, RK Vrbas Petrol – Vrbas, RK Cvenka – Crvenka. Takmičenje počinje već 2. decembra gde će prigrevački momci snage odmeriti sa dečacima iz Crvenke i dečacima iz novosadske Vojvodine.

Super liga za mlađe pionire se sastoji od 8 klubova od toga: RK PIK Prigrevica – Prigrevica, RK Vrbas Petrol – Vrbas, RK Potisje Pleteks – Ada, RK Kanjiža – Kanjiža, RK Lavovi – Bačka Palanka, RK Nova Pazova 1957 – Nova Pazova, RK Dinamo – Pančevo, RK Mladost TSK ORK – Temerin. Takmičenje počinje početkom 10. februara sledeće godine a dečacice će prvo kolo putovati u Pančevo gde će igrati sa dečacima iz Temerina i Pančeva.

Po završetku liga, proglašava se prvak Vojvodine a četiri prvoplasirane ekipe u obe kategorije dobijaju pravo da se takmiče na prvenstvu Države.

Trener Milka Nikšić je izjavila da je veoma zadovoljna rezultatom.- Rad i trud naših dečaka se isplatio, sada smo na pola puta do ostvarenja cilja, nastavljamo dalje istim tempom. Naš cilj je uvek medalja i plasman na državno prvenstvo. Ovi momci to zaslužuju. Uz sve ove rezultate, pozive na selekciju gde će biti okupljeni i testirani igrači iz cele Vojvodine u kategoriji pionira iz našeg kluba dobilo je 6 dečaka, kod mlađih pionira 5, što je još jedan dokaz o tome kako se u klubu radi. Zahvaljujem se roditeljima naše dece na velikoj podršci. -rekla je Milka Nikšić.