PRIGODNIM PROGRAMOM OBELEŽENA ŠKOLSKA SLAVA

APATIN DRUŠTVO KULTURA VESTI

U višenamenskoj sali apatinske Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“, jedne od najvećih i najuređenijih u Vojvodini, tradicionalno je obeležen Dan Svetog Save, a koji je 2. januara 1840. godine ustanovljen kao školska slava.

U muzičko-literarnom programu svečanosti nastupili su učenici koji su zajedno sa svojim nastavnicama veronauke, Danijelom Barat i Anom Trivić, kao i sa profesorom muzičke kulture, Aleksandrom Kostićem, dočarali životni put Svetog Save, prvog srpskog arhiepiskopa i prosvetitelja, sina velikog župana Stefana Nemanje, krštenog kao Rastko.

U programu je o liku i svetiteljsko-prosvetiteljskoj i državnotvornoj misiji Svetog Save govorila direktorka škole, Nada Zdravković, a ovoj svečanosti prisustvovali su predsednik opštine, dr Živorad Smiljanić, sa saradnicima, sveštenici Hrama „Sabor svetih apostola“, predstavnici drugih osnovnih i srednjih škola na području apatinske opštine, brojni učenici, roditelji i gosti.

Istog dana održana je priredba za sve učenike od prvog do petog razreda, a u večernjim satima zabava za učenike viših razreda.

Svečano su dodeljene i nagrade autorima najboljih literarnih radova na temu školske slave. U kategoriji nižih razreda prvo mesto pripalo je Luni Vukši, drugo Dejanu Vinteru, a treće mesto osvojio je Marko Pleli. U kategoriji viših razreda prvo mesto dele Milica Vujović i Tijana Ćeran, drugo Marija Stanivuković i Sofija Tadić, a treće Vanja Palević i Nataša Šeremešić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.