PREDSTAVLJANJE KANDIDATA U PROGRAMU RADIO DUNAVA

APATIN POLITIKA SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Na listama za parlamentarne izbore koje je verifikovala Republička izborna komisija nalaze se kandidati iz Zapadnobačkog upravnog okruga.Priliku da se besplatno predstave našim slušaocima imaće svi kandidati i liste koje imaju svoje odbore u ZBO.

Prvi termin je u ponedeljak 10. marta u vremenu od 13-14 časova,  a ko će se kada predstaviti, odlučiće žrebanje koje će biti obavljeno ovog vikenda u prostorijama “Dunav” radija.Raspored predstavljanja biće objavljen u nedelju 9.03.2014  u program  našeg radija kao i  na  web stranici www.radiodunav.com.Poštujući sve zakonske, novinarske i profesionalne kodekse svim kandidatima će biti postavljena identična pitanja a na svako postavljeno pitanje gost će imati 2 minuta vremena  da odgovori.Kandidati mogu da neiskorišćeno vreme sa jednog pitanja iskoriste u odgovoru na drugo.Tretman besplatnog  predstavljanja imaju  samo stranke sa ovog područija jer  radio“Dunav” ima lokalnu pokrivenost signalom.

Pitanja:

1. Koji je Vaš lični motiv da se kandidujete za narodnog poslanika?

2.Na čemu temeljite uverenje da će  baš Vas podržati dovoljno  veliki broj birača da ih predstavljate u Narodnoj skupštini?

3.4.Koji interesi će za Vas biti prioritetni u Narodnoj skupštini – interesi građana ili  interesi stranke na čijoj ste listi? Kako ćete se odnositi prema situaciji u kojoj  se ti interesi ne budu poklapali ( primer nekih uspešnih lokalnih koalicija)?

5. Koliko smatrate da lično možete doprineti poboljšanju zakona u Srbiji radom u Narodnoj skupštini? Čime nas možete uveriti da je to tako?

6. Smatrate li da možete svojim predstavljanjem u Narodnoj skupštini da doprinesete da  sredina koju predstavljate bude atraktivnija i za dolazak nekih investicija?

7. Koji stav o celovitosti Republike Srbije i problemu Kosova ćete eksponirati u svom poslaničkom radu?

8. Da li smatrate  da Srbija  treba da ima konkretan stav  po pitanju Rusko – Ukrajinske krize i koji?

9. Vidite li način na koji bi Srbija brže izašla iz ekonomske krize u kojoj je?

10. Na koji način smatrate da se budući parlament mora odnositi prema zapošljavanju u javnom sektoru što predstavlja problem koji je generator krize?

11. Koji segment našeg društva smatrate najakutnijim kada je u pitanju korupcija?

12.Koji stav ćete zastupati po pitanju reformi u obrazovanju?

13. Koji stav ćete zastupati po pitanju reformi u pravosuđu?

14. Koji stav ćete zastupati po pitanju reformi u privredi?

15. Navedite u jednoj rečenici svoj najjači argument zbog kojeg građani treba da glasaju za listu na kojoj ste  vi kandidat! 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *