POTVRĐENO – IZBOR NOVOG RUKOVODSTVA U APATINSKOM SPORTSKOM SAVEZU URAĐEN PO ZAKONU

APATIN SOMBOR SPORT SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Početkom oktobra na adresu Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu stigao je zahtev za inspekcijski nadzor nad radom Sportskog saveza opštine Apatin. Zahtev je prosledio bivši predsednik Sportskog saveza Petar Bursać.

Kao razlog za pokretanje inspekcijskog nazora navedeno je nelegalno održavanje Vanredne skupštine Sportskog saveza opštine Apatin 23. septembra kao i nezakonita smena predsednika Sportskog saveza opštine Apatin.

Nakon uvida u dokumentaciju i sprovedenog inspekcijskog nadzora potvrđeno je da su Vanredna skupština Sporstkog saveza opštine Apatin i smena predsednika obaveljeni legalno i zakonito, te je prijava podneta od strane Petra Bursaća neosnovana.

Inspekcijski nadzor obavljen je 30. novembra pregledom dostavljene dokumentacije: Kopije Statuta Sportskog saveza opštine Apatin, kopije poziva za održavanje Vanredne skupštine Sportskog saveza opštine Apatin održane 23. septembra, zapisnik sa sednice pomenute skupštine, Poslovnika o radu skupštine Sportskog saveza opštine Apatin i kopije rešenja APR o zastupanju Sportskog saveza opštine Apatin.

Zapisnik o vanrednom inspekcijskom nadzoru dostavljen je Sportskom savezu naše opštine a sam proces obavio je dr Milorad Dokmanac, Pokrajinski sportski inspektor Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

ss2 ss4 ss3