PORODIČNA TRAGEDIJA U SONTI

APATIN HRONIKA VESTI

Stipan Poturica (61) iz Sonte kraj Apatina je u alkoholisanom stanju svog brata Pavla (68) ubo nožem u stomak, a za nekoliko sati obojica su preminula od srčanog udara: Stipan nakon hapšenja, u policijskoj stanici, a Pavle u somborskoj bolnici.

Istražni sudija Višeg suda u Somboru, Radmila Vujin, kaže da se drama odigrala u petak, 18. januara uveče, u porodičnoj kući braće Poturica.

– Stipan je tokom svađe napao starijeg brata Pavla nožem i povredio ga. Stipan je preminuo nakon privođenja, a Pavle je, kako je utvrdio lekar, sa lakšim telesnim povredama prebačen u somborsku bolnicu, gde je i preminuo nakon nekoliko sati – rekla je Vujin.

Kako prenosi dnevni list “Informer”, Stipan je brata napao u alkoholisanom stanju. Pavle je pozvao Hitnu pomoć, a Stipan je pobegao. Međutim, policajci su ga brzo pronašli nedaleko od kuće, savladali i poveli u stanicu.

– Na samom ulazu u stanicu Stipanu je pozlilo. Odmah smo pozvali Hitnu pomoć, ali uprkos trudu lekara i pokušajima reanimacije, nije mu bilo pomoći. Obavljen je uviđaj i istražni sudija je naložio obdukciju – kaže izvor ovog dnevnog lista iz apatinske policije.

Iste večeri, samo nekoliko sati kasnije, u somborskoj bolnici pozlilo je i Pavlu.

– Njegove povrede lekar je okvalifikovao kao lakše, tako da ubod nožem nije bio smrtonosan. Pretpostavlja se da je, kao i mlađi brat, preminuo od posledica srčanog udara – kažu u policiji.

Braća Poturica živela su sama u porodičnoj kući, a komšije kažu da se Stipan često opijao, dok je Pavle povremeno boravio u Austriji, odakle je dobijao penziju. Prema njihovim rečima, on je brinuo o mlađem bratu i finansijski ga pomagao, pa je uzrok svađe najverovatnije bio alkohol.

(M.S./Izvor:Informer)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *