POLOŽENO CVEĆE PALIM BORCIMA POVODOM 24. OKTOBRA

APATIN DRUŠTVO VESTI
Povodom obeležavanja 24. oktobra, Dana oslobođenja opštine Apatin, delegacije opštine, OO SUBNOR-a, Organizacije rezervnih vojnih starešina i socijalističke omladine položile su danas na Gradskom groblju cveće na grobove poginulih boraca u ratovima 1990-99. godine.
– Ovim činom, uz duboki pijetet, sećamo se svih boraca, junaka i antifašista koji su svoje živote ugradili za slobodu svojih sunarodnika i otadžbine – rekao je Miodrag Bakić, zamenik predsednika opštine, koji je bio na čelu delegacije. Bakić i Željko Obradović, predsednik ORVS opštine Apatin, govorili su o palim borcima.
U prisustvu članova porodica i rodbine poginulih boraca, polaganje cveća je obavljeno i na mesnom groblju u Prigrevici, gde su cveće položile delegacije Skupštine opštine na čelu sa Mirkom Cvetićaninom, zamenikom predsednika Skupštine opštine, Mesne zajednice Prigrevica i mesnog udruženja SUBNOR-a, a na spomen-obeležje na Trgu heroja vence su položile delegacije Skupštine opštine, Mesne zajednice Prigrevica, mesnih udruženja SUBNOR-a i ORVS i delegacija socijalističke omladine.
Na spomen-obeležje u Sonti vence su položile delegacije Skupštine opštine, MZ Sonta, mesnih udruženja SUBNOR-a i ORVS. Delegacije opštine, mesnih zajednica i mesnih organizacija SUBNOR-a položile su vence i na spomen-obeležja u Svilojevu i Kupusini.
Venci na spomen-obeležja u parku heroja ispred Doma kulture biće položeni sutra, 24. oktobra, pola sata pre početka Svečane sednice SO Apatin od 11.00 sati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *