ПОЈАЧАНА КОНТРОЛА ВОЗАЧА НА АЛКОХОЛ

APATIN HRONIKA VESTI

Јуче је у 29 европских земаља, укључујући и Србију, почела међународна акција појачане контроле саобраћаја, усмерене на контролу вожње под дејством алкохола и психоактивних супстанци. Акција ће трајати до недеље, 9. јуна а током акције саобраћајна полиција ће свакога дана на путевима у Србији ангажовати све расположиве алкометарске уређаје, као и уређаје за контролу психоактивних супстанци у организму.

Према извештају сомборске полиције, у току претходне недеље, на подручју Полицијске управе у Сомбору евидентирано је осам саобраћајних незгода у којима је једна особа погинула, осам особа задобило тешке и пет особа лаке телесне повреде. Због вожње под дејством алкохола задржано је девет возача.

На територији града Сомбора евидентиране су три саобраћајне незгоде у којима су две особе задобиле тешке и три особе лаке телесне повреде. Седам возача је задржано због вожње под дејством алкохола.

На подручју општине Апатин евидентиране су две саобраћајне незгоде у којима је шест особа задобило тешке и две особе лаке телесне повреде.

На подручју општине Оџаци евидентиране су три саобраћајне незгоде у којима је једна особа погинула.

У општини Кула нису евидентиране саобраћајне незгоде. Због вожње под дејством алкохола задржана су два возача.

Написана 63 захтева за покретање прекршајног поступка и издато 469 прекршајних налога.

Најчешћи узрок саобраћајних незгода je неприлагођена брзина и неуступање првенства пролаза и друго.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.