ПОДЕЛА 30 000 ЗАШТИТНИХ МАСКИ У АПАТИНУ

VESTI

Општина Апатин је успела да набави више од 30.000 заштитних маски за своје грађане, и оне ће током данашњег дана бити подељене грађанима који живе у самом Апатину. Претходних дана, заштитне маске за вишекратну употребу добили су мештани свих апатинских села. Према речима Милана Шкрбића, председника општине Апатин, волонтери ће данас обићи сва домаћинства у Апатину како би сваки укућанин ће добио по једну маску.

-Волонтери којима дугујемо велику захвалност јер су свакодневно ангажовани, иду од куће до куће и нашим суграђанима деле заштитне маске и зато молим Апатинце да буду код куће и дочекају ове младе људе, како би преузели онолико маски колико им припада. Маске су за вишекратну употребу, што значи да након употребе могу да се оперу, а најбоље их је искувати и опеглати, како би поново биле спремне за употребу. Апелујем на све наше суграђане да редовно носе зштитне маске, нарочито у непосредном контакту са људима, рекао је Шкрбић.

Он је апеловао на грађане да не излазе из својих кућа без преке потребе, док је најстаријима поручио да и даље никако не напуштају своје домове.

-Поново апелујем на људе да остану у кући и избегавају било какве изласке. Долази нам лепо време и доста људи ће пожелети да оде у природу, али ја молим све грађане Апатина да буду одговорни и то не чине. Подсећам да појединци својим неодговорним понашањем не ризикују само свој, већ и животе својих ближњих, поручио је Милан Шкрбић.

Председник општине Апатин се још једном захвалио волонтерима који су се одазвали данашњој акцији, лекарима и медицинском особљу који су свакодневно на првим линијама одбране од вируса, а посебно свим радницама маркета које свакодневно раде и непосредно су у контакту са људима.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.