ПОЧЕЛО УВОЂЕЊЕ МЛАДИЋА РОЂЕНИХ 2005. ГОДИНЕ У ВОЈНУ ЕВИДЕНЦИЈУ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Министарство одбране Републике Србије позива лица мушког пола који су рођени 2005. године да испуне своју законску обавезу, тако што ће се увести у војну евиденцију. Обавези увођења у војну евиденцију подлежу и лица мушког пола старијих годишта (рођена од 1993. до 2004. године), која из било којих разлога нису уведена у евиденцију војних обвезника.

Увођење у војну евиденцију по општем позиву може се извршити у Центру Министарства одбране Сомбор или општинској канцеларији Центра Министарства oдбране, а према месту пребивалишта лица, у периоду од 16.01.2022. до 28.02.2022. године и то: у Центру Министарства одбране Сомбор, сваког радног дана од 08 до 15 часова, у Општинској канцеларији Апатин понедељком од 08 до 15 часова, у Општинској канцеларији Оџаци уторком од 08 до 15 часова, као и у Општинској канцеларији Кула средом од 08 до 15 часова.

Лица која се уводе у војну евиденцију треба са собом да понесу личну карту на увид. Уколико особа не поседује личну карту, на увид , могу дати другу јавну исправу из које се може утврдити идентитет, а у иностранству важећу путну исправу.

Особе које бораве у иностранству дужна су да се, ради увођења у војну евиденцију, јаве надлежном дипломатско-конзуларном представништву Републике Србије.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *