ПЕТИ ФЕСТИВАЛ ЗАНАТСКОГ ПИВА У АПАТИНУ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA VESTI

У Апатину је синоћ одржан пети по реду Фестивал крафт пива, на којем је своје производе представило шест напознатијих српских занатских пивара.

Своје производе су представиле пиваре: „Врач“, „Раванград“, „Dilemma“, „Beerokrate“, „Two Hoppy Sisters“, а пуну подршку Апатинаца имала је апатинска крафт пивара „Berber beer“ власника Милоша Манојловића, на чијем се штанду тражила кригла више.

Све је још на нивоу хобија и љубави према пиву, а овакви догађаји су прилика да свој производ представим ширем кругу људи, искористим прилику да упоредим своје пиво са другим произвођачима, послушам савете, сугестије и све оно корисно у овом занату, каже Манојловић.

Према његовим речима, пиво спрема за своје пријатеље и познанике и они за сада немају никаквих замерки.

-Реч је о малим количинама, капацитету од 50 литара које кувам када потрошимо претходно припремљено. Углавном је то за пријатеље и познанике, а од састојака једино користим хмељ, јечам и квасац. Kрафт пиво се значајно разликује од лагер пива, па се често дешава да људи који уопште не пију пиво, пију само занатско, због богатства и пуноће укуса, а већина тврди да их од домаћег пива глава никад не боли, каже Манојловић.

На шест штандова у простору KЦ „ПИK“ посетиоци су имали прилике да уживају у различитим врстама крафт пива, а као и претходних година организатори су обезбедили пратећи музички програм у којем су наступили DJ „Смук“, зрењанински хардкор бенд „Drink or Die“ и панк-рок група „Непријатељ Прелази Зеку“ из Новог Сада. Фестивал је испратило преко 500 посетилаца, а током дегустирања попијено је преко 1000 литара пива.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *