OTVORENO SAVETOVALIŠTE ZA SPREČAVANJE PORODIČNOG NASILJA

APATIN DRUŠTVO VESTI

Danas su u prisustvu zaposlenih iz Centra za socijalni rad i mnogobrojnih gostiju svečano otvorene prostorije savetovališta za sprečavanje porodičnog nasilja. Ova inicijativa je proistekla na osnovu skupštinske odluke iz 2016. godine, a njenu realizaciju pomogli su lokalna samouprava, resorno ministarstvo, ministarstvo pravde i pokrajinski sekretarijat. Centar za socijalni rad u Apatinu je jedan od 9 centara u kojima se sprovodi ovakav tretman, a sa korisinicima će raditi stručna i akreditovana lica.

-Želim da se zahvalim svima koji su pomogli da danas otvorimo ove prostorije. Hvala svima koji su pomogli i pokazali da su pravi prijatelji Centra za socijalni rad u Apatinu. U ovim prostorijama pružaće se savetodavne usluge, ali će se sprovoditi i tretman nad počiniocima porodičnog nasilja.- rekla je direktorka Centra za socijalni rad, Nikolina Sučević.

FONO Nikolina Sučević

Prisutnima se ispred lokalne samouprave obratila predsedsednik skupštine, Nika Petrović koja je zaposlenima poželela srećan rad i istakla da je ovo kolektiv koji služi za primer u našoj opštini.

-Želim sve da vas pozdravim i da se zahvalim gostima koji su došli da uveličaju ovaj događaj, naravno i domaćinima koji su nas lepo dočekali. Mogu da kažem da smo ponosni na ovakav kolektiv i na naš centar za socijalni rad i znam da će oni opravdati naše poverenje i ulaganja.- izjavila je Petrovićeva.

FONO Nika Petrović