OTVORENA IZLOŽBA DIGITALNE GRAFIKE MATIJE RAJKOVIĆA

APATIN KULTURA VESTI

Proteklog petka, u apatinskoj Galeriji Meander, otvorena je izložba digitalnih grafika beogradskog umetnika Matije Rajkovića. Izložbu je otvorila Jovana Momćilović, urednica likovnog programa u Opštinskom kulturnom centru.

– Digitalne grafike Matije Rajkovića nastale su od niza fotografija na kojima je dokumentovao različite tragove grafita i plakata, pisanja i lepljenja, korozije i vremena na metalnim površinama ograda gradilišta. Okom i kamerom pronađene i zabeležene različite teksture postale su potencijal za eksperimentisanje i otkrivanje novih mogućnosti u polju digitalne tehnologije, izvor inspiracije za stvaranje jedne serije radova – rekla je, pored ostalog Jovana Momćilović.

Dodala je i to da je Matija Rajković poklonio Galeriji Meander jednu svoju grafiku.

Likovnoj publici se u nekoliko rečenica obratio i autor. Rekao je da mu je drago što izlaže u Apatinu, ada je posebno zahvalan što je u ovoj Galeriji, u kojoj su izlagali vrsni i poznati umetnici, svoje radove izložio i on.

Inače, Matija Rajković je rođen 1980. godine u Beogradu, završio je slikarstvo na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, a postdiplomske studije je završio na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Izlagao je 23 puta samostalno i više od 100 puta grupno. Zastupljen je u umetničkim zbirkama 25 galerija i dobitnik nagrade publike na izložbi Udruženja likovnih umetnika u Kruševcu.

Apatin izložba digitalne grafike Matije Rajkovića umetnika iz Beograda (13) Apatin izložba digitalne grafike Matije Rajkovića umetnika iz Beograda (11) Apatin izložba digitalne grafike Matije Rajkovića umetnika iz Beograda (5) Apatin izložba digitalne grafike Matije Rajkovića umetnika iz Beograda (2) Apatin izložba digitalne grafike Matije Rajkovića umetnika iz Beograda (9) Apatin izložba digitalne grafike Matije Rajkovića umetnika iz Beograda (7)