OSMA ŠKOLSKA OLIMPIJADA VOJVODINE, APATIN PREDSTAVLJAJU KOŠARKAŠI I ODBOJKAŠICE

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Sportska olimpijada školske omladine Vojvodine, najznačajnije i najmasovnije pokrajinsko školsko takmičenje u kojem učestvuju učenici osnovnih i srednjih škola iz sedam okruga Vojvodine, biće održano od 17. do 20. maja u Novom Sadu.

Tokom trajanja 8.SOŠOV-a biće organizovane i stručne tribine, kvizovi, druženja sa promoterima i zabavni program.

Tim povodom, u Gradskoj kući u Novom Sadu je u petak održana je ceremonija žreba kojom je utvrđen raspored učešća takmičara. Događaju je prisustvovao član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin koji je istakao da mu je drago što je ove godine Novi Sad domaćin 8. Sportske olimpijade školske omladine Vojvodine i što smo dobili priliku da ugostimo 4,5 hiljada učenika i učenica i više od hiljadu profesora.

Školski sport je prioritet i Pokrajine i Grada u strategiji razvoja, a posebno mi je drago što će ga promovisati poznati sportisti i reprezentativci koji su i sami bili učesnici SOŠOV-a– rekao je Vladimir Batez.

Košarkaši O.Š. Žarko Zrenjanin iz Apatina su „A“ grupi sa :O.Š. Sonja Marinković Subotica, Dušan Jerković Inđija, Petar Petrović Njegoš Vrbas.

Odbojkašice O.Š. Žarko Zrenjanin iz Apatina su u „B“ grupi sa O.Š. Sveti Sava Bačka Palanka, O.Š. Branko Radičević Bavanište i O.Š. Žarko Zrenjanin Kikinda.

Direktor 8. SOŠOV-a Branko Vujović je pozvao sve Novosađane da prate takmičenja i prisustvuju svečanom otvaranju manifestacije koje će biti održano u četvrtak, 17. maja, sa početkom u 12 sati u Velikoj sali SPENS-a.