ОШ ЖАРКО ЗРЕЊАНИН СПРЕМНА ЗА ПОЧЕТАК НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ

APATIN DRUŠTVO VESTI

У апатинској Основној школи “Жарко Зрењанин” све је спремно за почетак нове школске године, изјавила је данас директорка ове основошколске установе, Сања Шијан на конференцији за новинаре.
-У уторак, 01. септембра почиње нова школска година која ће по много чему бити специфична у односу на све претходне. Руководство Основне школе “Жарко Зрењанин” Апатин је у сарадњи са учитељима и наставницима у претходном периоду покушало да нађе најбоље решење за спровођење наставе у специфичним условима које је наметнула пандемија Kорона вируса, изјавила је Шијан.

Говорећи о начину одржавања наставе у новој школској години, Шијан каже да ће она бити организована комбиновано, у учионици, а делом и онлајн.

Одлучено је да ученици сваког одељења иду у школу подељени у две групе, како налаже правилник, јер није дозвољено да у учионици у исто време буде више од 15 ученика. Часови ће трајати 30 минута, каже Шијан.

Ученици од првог до четвртог разреда у школу ће ићи сваког дана пре подне, а за прву групу настава ће почињати у 8 сати. Након што се заврши настава прве групе, уследиће пауза од 20 минута, и тада у клупе седају ђаци друге половине одељења.

Детаљан распоред часова биће постављен на сајту школе.

-Kада су у питању старији разреди, ученици од петог до осмог ће школу похађати по комбинованој методи, што значи да ће прва група ученика једне седмице у школу ићи понедељком средом и петком, а друга уторком и четвртком и сваке недеље ће се смењивати. – Дакле, ученици ће у школу ићи сваки други дан, а у данима када нису у школи пратиће онлајн наставу, наглашава директорка Шијан.

-Апатинска основна школа је у сарадњи са Центром за безбедност на раду из Апатина (ЦБР) спровела обуку за наставно и ненаставно особље ове установе у оквиру које су сви запослени упознати са мерема заштите од ширења болести KОВИД-19, а добијена су и стручна упутства којих запослени треба да се придржавају, додаје Шијан.

Новим епидемиолошким мерама родитељима ће бити онемогућен улазак у двориште и сам објекат установе, док ће ученици ужину и напитке морати понети са собом јер ће излажење ван школе бити забрањено. Родитељи ће још бити у обавези да својој деци провере температуру пре поласка у школу. Уколико је она повишена дете мора остати кући.

Према речима Сање Шијан, директорке ОШ “Жарко Зрењанин”, за све запослене и ученике обавезно је ношење маски у школском дворишту и ходницима. Она је напоменула да када се сместе у своје клупе, ученици ће моћи да скину маску са лица док не комуницирају а када одговарају поново морају да је ставе.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *