OPŠTINI APATIN 50 MILIONA BESPOVRATNIH SREDSTAVA IZ UPRAVE ZA KAPITALNA ULAGANJA

APATIN EKONOMIJA VESTI VOJVODINA

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević uručili su u Pokrajinskoj vladi ugovore predstavnicima gradova, opština i zdravstvenih institucija, koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva za finansiranje i sufinansiranje projekata na konkursima Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine. Ukupan iznos dodeljenih sredstava je 1.404.436.320,oo dinara i taj iznos dobiće 39 opština i 11 institucija za realizaciju 68 projekata.

Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine izdvojila je 39.036.691,08 dinara na ime projekta za rekonstrukciju odvoda atmosferskih voda u delu Apatina koji obuhvata ulice Miloša Obilića, Branka Radičevića, Njegoševe, Srednje, Srpskih vladara i Kružnog nasipa. Rekonstrukcijom kanalizacije i rešavanjem problema odvođenja atmosferskih voda, sprečiće se buduće plavljenje najnižih delova naselja i stambenih objekata koji se nalaze u toj oblasti. Sa time što u buduće neće dolaziti do zagušenja crpne stanice, poboljšaće se i kvalitet života građana opštine Apatin. Takođe, rešava se i problem odvodnjavanja atmosferalija sa kolovoznih i ostalih saobraćajnih površina i unapređenje kvaliteta i zaštita životne sredine.

Pokrajina je odobrila i 8,184,555.12 dinara za projekat sanacije i rekonstrukcije sportskih terena u gimnaziji „Nikola Tesla“ u Apatinu. Sportski tereni, izgrađeni pre više decenija, usled minimalnih ulaganja u njihovo održavanje su u potpunosti devastirani. Teren za mali fudbal koji je pretrpeo najmanja oštećenja je jedini u funkciji, dok su košarkaški i odbojkaški teren neupotrebljivi.

Novim projektom predviđena je totalna rekonstrukcija prostora, pa će tako na trenutnom košarkaškom terenu biti postavljena teretana na otvorenom, dok će trenutni teren za odbojku promeniti namenu i postaće košarkaški.
Zamenica predsednika opštine Apatin Dubravka Korać izjavila je da će tereni po završetku nastave biti dostupni građanima opštine Apatin koji se rekreativno bave sportom, kao i sportskim klubovima koji bi mogli da koriste teretanu na otvorenom, jedinu takve vrste na teritoriji opštine Apatin.-Rekonstrukcijom terena obezbedicemo adekvatan prostor za rekreaciju građanima naše opštine i ujedno poboljšati uslove učenicima za održavanje nastave.- rekla je Dubravka Korać.

 

Tereni u gimnaziji Nikola Tesla (1) Tereni u gimnaziji Nikola Tesla Tereni u gimnaziji Nikola Tesla (2)