ОПШТИНА АПАТИН ОД НАДЛЕЖНОГ МИНИСТАРСТВА ДОБИЛА 4 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА УСЛУГЕ СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ

APATIN EKONOMIJA VESTI

Општини Апатин одобрена су средства у износу од 4.251.766,00 динара на основу уговора о наменским трансферима у социјалној заштити.

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања овим уговором обавезује општину да средствима могу да се финансирају услуге социјалне заштите из надлежности јединице локалне самоупрве, у складу са Законом о социјалној заштити и одлуком о правима и услугама из социјалне заштите донетим од стране јединица локалне самоуправе, по основу степена развијености Општине испод републичког просека.

Испред општине Апатин, уговор је потписао заменик председнице општине Апатин Радован Ђукић, који се уједно и захвалио министарки проф. др Дарији Кисић Тепавчевић на одобреним средствима.

-Средства која смо добили су веома значајна за финансирање услуга социјалне заштите које на нивоу општине пружамо у сарадњи са Центром за социјални рад. Из њих ћемо финансирати услуге дневног боравка, помоћ у кући, услуге смештаја у прихватилишту, као и личног пратиоца деце са инвалидитетом, те услуге персоналне асистенције која су доступна пунолетним лицима са инвалидитетом, али и друге услуге социјалне заштите у складу са потребама и приоритетима, рекао је Радован Ђукић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *