ОПШТИНА АПАТИН И ОВЕ ГОДИНЕ СУФИНАНСИРА ПРОГРАМЕ 30 СПОРТСКИХ КЛУБОВА

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Данас је организовано свечано потписивање уговора између Спортског савеза општине Апатин и спортских клубова са територије наше општине који су добили средства на Јавном конкурсу за суфинансирање програма у области спорта за 2023. годину. Општина Апатин је из буџета ове године за суфинансирање програма у области спорта издвојила 17.500.000 динара. За делатност организација у области спорта која су од посебног значаја за општину Апатин је предвиђено пет милиона динара, за учешће спортских организација са територије наше општине у домаћим и европским такмичењима олимпијски спорт је резервисан износ од 10 милиона динара, док је 2,2 милиона динара додељено за неолимпијски спорт.

Поред тога, износ од 300 хиљада динара предвиђен је за подстицање и стварање услова за унапређење спортске рекреације, односно бављење спортом посебно деце, омладине, жена и особа са инвалидитетом, рекао је Радомир Радујко, секретар спортског свеза општине Апатин.

-У оквиру конкурса посебно су били одвојени олимпијски, неолимпијски спортови, посебни програми и клубови од посебног значаја за општину Апатин. Ових тридесет клубова са којима данас потписујемо уговоре су добили средства за функционисање у 2023. години, односно за плаћање основних потреба током календарске године у које спадају: плаћање службених лица, делегата и судија на домаћем терену, одлазак на гостовања, куповину спортске опреме и друго. Уз то, Спортски савез плаћа и лекарска осигурања тако да највећи део функционисања клубова финансира Општина Апатин преко Спортског савеза, и мислим да је то довољно да сваки клуб може да ради. Средства која додељујемо морају да нам правдају тачно по критеријумима и да буду утрошена наменски, онако како стоји у правилнику Спортског савеза. До сада смо увек имали добру сарадњу са свим клубовима и нема разлога да тако не буде и сада. Поред овога, ту смо за све клубове током читаве године и увек могу да нам се обрате са захтевима за организацију манифестација, где ми такође можемо да покријемо трошкове. Пратимо наступе свих спортиста из наше општине појединачно и колективно, а већ следећег месеца ћемо уприличити традиционалну манифестацију на којој ћемо наградити оне који су остварили најбоље резултате у 2022. години, закључио је Радујко.

Заменик председнице општине Апатин, Радован Ђукић је у обраћању представницима спортских клубова истакао да су средства која су опредељена за спорт ове године, значајно увећана у односу на претходне.

-Општина Апатин већ годинама чини велике напоре да спорт у нашој Локалној самоуправи напредује, и у том смислу смо ове године из буџета издвојили значајно већа средтва него што је то било у протеклом периоду. За преко 50% досадашњих средстава је увећан износ новца свих конурса које Спотски савез расписује у 2023. години, тако да се у будућности надам плодоносним резултатима од свега овога. Спорт као грана је заиста значајан, не само за омладину, већ и за људе који су у годинама када могу рекреативно да се баве спортом и заиста нам је битно да се грађани у што већем броју укључе у спортске активности. У будућности се надамо још већем омасовљавању спортских организација у нашој општини, поручио је Ђукић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *