ODRŽANA SKUPŠTINA MALIH AKCIONARA HLADNJAČE

APATIN DRUŠTVO EKONOMIJA VESTI

Održana je skupština malih akcionara apatinske „Hladnjače“. U diskusijama tokom sastanka ogorčeni bivši radnici ovog preduzeća postavili su pitanje gde je kraj potcenjivanju malih akcionara kojima je devet godina posle ulaganja u preduzeće saopšteno da im akcije ne vrede ni onoliko koliko se cena kotira na berzi.

Na predlog malih akcionara pokrenuta je inicijativa da se u skladu sa odredbama Zakona o privrednim društvima u AD „Hladnjača“ izvrši otkup akcija od strane većinskog akcionara ITM Beograd. Putem svog zastunika uspostavljen je kontakt sa većinskim akcionarom u nameri da se zajednički dođe do objektivne vrednosti akcija i dogovora oko otkupa.

Tom prilikom procenjena je vrednost jedne akcije na 176,23 dinara ili 42 posto manje nego vrednost koja je na berzi iskazana kao poslednja vrednost akcije, a koja je po mišljenju malih akcionara potcenjivačka.

Ako se uzme u obzir da „Hladnjača“ poseduje 216.946 akcija onda se dolazi do vrednosti cele fabrike od 335.371,87 evra. Za otkup svih akcija koje drže mali akcionari većinskom akcionaru će biti potrebno nepunih 30.000 evra da postane stopostotni vlasnik. Ovakav ishod je naišao na veliko ogorčenje malih akcionara koji će pokušati vanparničnim postupkom pred sudom da dokažu da je vrednost njihove fabrike mnogo veća.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.