ОДРЖАНА РЕДОВНА ГОДИШЊА СКУПШТИНА АТЛЕТСКОГ КЛУБА „AПАТИН”

APATIN SOMBOR SPORT VESTI

У великој сали Скупштине Општине Апатин, у суботу 16.03.2019. године, са почетком у 10,00 часова, одржана је редовна годишња скупштина Атлетског клуба Апатин, којој је присуствовао велики број чланова клуба.

На дневном реду скупштине било је осам тачака.

Након избора радног председништва председник Горан Чегар, је поднео извештај о раду Атлетског клуба Апатин у 2018. години, и тим путем изнео да је клуб  био је изузетно активан. Чланови Атлетског клуба Апатин учествовали су на преко 100 такмичења у земљи и иностранству.

По освојеним медаљама сениори атлетског клуба Апатин били су најуспешнији. Освојено је осам медаља на сениорским Првенствима Србије.

  • Ђуро Борбељ освојио је три медаље (златну медаљу на Првенству Србије у планинском трчању, и два трећа места на Првенству Србије на 10 км на стази и 3000 метара стипл),
  • Александра Буркановић, освојила је две медаље (златна на Првенству Србије на 50 километара и сребрна на Првенству Србије у маратону),
  • Снежана Милошевић, освојила је сребрну медаљу на Првенсттву Србије у ултрамаратону на 6 сати,
  • Зоран Радичанин, бронзану медаљу на Првенству Србије у маратону,
  • Слађана Дечермић, бронзану медаљу на Првенству Србије у ултрамаратону на 6 сати.

Изнето је такође да је клуб поносан на бесплатну школе атлетике која је заживела тачно пре две године и кроз коју је прошло преко 100 младиха атлетичара (од којих је тренутно у тренажном процесу око 40)

Радују резултати младих атлетичара АК Апатин, који су у 2018. години учествовали на више такмичењима у Сремској Митровици (летњи и пролетни митинг пријатељства), Новом Саду (Нови Сад ОПЕН и новогодишњи митинг), Зрењанин (Првенство Војводине у кросу), учествоваи на такмичењу из програма дечије атлетике – на којима је освојено преко 30 меадаља.

Током 2018. године у више наврата набављана је спортска опрема и реквизити претежно за младе атлетичаре, којим је омогућено да се тренинзи релизују квлаитетније…

Атлетски клуб Апатин успешно је организовао два квалитетна такмичења 23. АСИКС Дунавски полумаратон у октобру месецу и 3. Прекогранични Ултрамаратон Апатин-Осијек који је реализован са партнерима из Осијека (март месец).

Покренута је процедура око почетка изградње атлетског стадиона, у Апатину је боравио директор Атлетског савеза Србије који је обећао пуну подршку да се пројекат приведе крају. Атлетски савез Србије планирао је средства за финансирање израде пројекта атлетске стазе, док је Општина Апатин преузела на себе да финансира израду пројекта осталих садржаја атлетског комплекса.

У трећиј тачки дневног реда изнет је финансијски извештај за 2018. годину, истакунуто је да је Атлетски клуб Апатин финансиран средствима која су добијена од Спортског савеза Апатина на основу редовног годишњег финансирања спортских организација. Одобрена средства (450 хиљада динара) коришћена су за плаћање лиценци у АСС и АСВ, пререгистарцију такмичара, средства су коришћена за ангажовање превозних средстава за превожење на такмичења, плаћање котизација за учешће такмичара на првенствима, највећа ставка у трошњу средстава је исплата средстава за волонтирање тренера Бојана Томашевића, средства су коришћена за набавку спортске опреме и реквизита. Средства добијена од стране Спортског савеза Апатина утрошена су наменски, уз перманентно праћење стручних органа.

Организација Дунавског полумаратона финансирана је прикупљањем стартнина од стране учесника догађаја и средствима прикупљених од донатора (60 одсто средстава),  Општина Апатин (300 хиљада) и Туристичка организација Апатина (70 хиљада) су пружили подршку у организацији (у износу од 40 одсто од укупном буџета). Организација 3. Прекограничног ултрамаратона Осијек-Апатин, финансирана је сопственим средствима и средствима од прикупљених од стартнина које су такмичари дали за своје учешће.

Финансијски извештај је једногласно усвојен.

Горан Чегар је изнео и предлог плана рада Атлетског клуба Апатин у 2019. години. Напоменуто је да се акценат у 2019. години ставља на наставак рада са млађим категоријама. Наставак процеса око изградње коначног пројекта атлетског стадиона, да би са истим могли аплицирати у државне фондове. Наставак учешћа на атлетским такмичењима токм целе године са свим категоријама. Циљ у 2019. години, освајање 3-5 медаља на сениорским Првенствима Србије и освајање медаља на атлетским такмичењима младих атлетичарима. Наставак организације квалитетних спортских манифестација (24. АСИКС Апатински Дунавски полумаратон, 20.10. 2019. године и 4. Прекогранични ултрамаратон Осијек – Апатин (17.03. 2019. године).

Прелог плана рада АК Апатин за 2019. годину, усвојен је једногласно.                   

У четвртој тачки дневног реда изгласана је допуна статута клуба, а ради омогућавања да се за учешће на такмичењима када је мањи броја такмичара, користе возила чланова клуба уз претходно потписан уговор. Овим би се омогућило да клуб може да измири трошкове лицима која возе чланове АК Апатин на такмичења сопственим возилима.

Допуна статута је једногласно прихваћена.

У петој тачки дневног редаизвештај о раду бесплатне школе атлетике поднео је тренер Бојан Томашевић и истакао да је јако срећан што је добио шансу да ради и буде један од креатора рада бесплатне школе и да је изузетно срећан звог јако добре комуникације са децом и посебно истакао резултате које су остварили лади атлетичари.

У шестој тачки проглашени су најбољи чланови клуба за 2018. годину:На основу остварених резултата у 2018. години, АК Апатин је за најуспешнијег сениора прогасио: Ђуру Борбеља, док је најбоља сениорка Александра Буркановић. Најбољи млади атлетичари су: Милица Занзе и Милош Дрековић. Атлетски клуб Апатин доделио је посебно признање тренеру Бојану Томашевићу.

У седмој тачки дневног реда приступило се подели захвалница за неизмерну подршку раду АК Апатин: Родитељима: Милани Куриџа, Јелени и Давору Занзе, Јелени и Горану Ћопићу, Мишелу Дрековићу. Институцијама: Општини Апатин, Атлетском савезу Србије, Спортскoм савезу Апатина, Туристичкој организација Апатина, Црвеном Крсту Апатин, Добро јутро Апатине, Анаконди, МУП Р. Србије ПС Апатин, Бањи Јунаковић, АРК Сомаратон, Удрузи Здраво Трчање Осијек.

Медијима: Радио Дунав, Радио Апатин, Портал 025 Инфо, Нови Радио Сомбор и Синиша Стричевић, ТВ Апатин, Апа-Прес, Нове Апатинске новине, Софији Пуалић Шперо, Спортском журналу, и постхумно Тазо Баћанов (Апатинска пловарица).

Појединцима: Драгану Поповићу, Жељку Обрадовићу, Сими Ранковићу, Драгану Кораћу, Мирославу Радмановићу, Филипу Демићу, Мирославу Пешићу, Милану Ковачићу Славку Јерковићу, Марији и Арпаду Шаркезију.

На крају реализације скупштине која је завршена у 11.00 часова, уприличен је мали коктел за све присутне.

АК Апатин

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *