ODRŽANA PREMIJERA PREDSTAVE „GORENJE NARODA“ U APATINSKOM KULTURNOM CENTRU

APATIN KULTURA VESTI

Nova predstava Dramskog studija Opštinskog kulturnog centra iz Apatina, „Gorenje Naroda“ premijerno je izvedena večeras u velikoj sali KC u Apatinu. Predstavom „Gorenje Naroda“, autora Milana Vejnovića koji je ujedno debitovao u ulozi režisera, apatinskoj publici je uspešno dočarana tema- turbo folka kao opomene na današnjicu u kojoj živimo.

-Bavili smo se turbo folkom kao muzičkim pravcem u novokomponovanoj narodnoj muzici, ali u isto vreme i turbo folk kulturom. Ono što me je inspirisalo da počnem da radim predstavu na ovu temu jeste to što u predstavi igraju većinom glumci koji imaju između 17 i 23 godine, koji su se rodili kada je turbo folk muzika uveliko bila popularna, a sa druge strane u podeli su i tri osobe koje su na neki način bili svedoci nastanka tog muzičkog pravca, jer su rođeni u bivšoj SFRJ. Naša predstava podseća, opominje i ogledalo je današnjeg vremena u kom živimo.- izjavio je Vejnović nakon predstave.

Pred publikom koja se na momente zacenjivala od smeha, smenjivale su se scene radijskih želja i čestitki, noćnog života i svih drugih životnih situacija i profesija u kojima turbo-folk ima uticaja, da bi u sledećem momentu bila skamenjena na pitanja, -Da li vas je sramota što slušate Turbo-Folk?

U predstavi igraju Tatjana Šakić Kršić, Sara Jošić, Milica Baćanov, Danilo Knežević, Vasilije Zorić, Dragan Šijan, Anamarija Mandić, Zoran Taboroši, Aleksandra Bela Aresvik, Dejan Stanivuković, Krsman Luka Kršić i Jovan Grubor.

Zbog izuzetno velikog interesovanja publike za ovu predstavu, Kulturni centar je obezbedio i sutrašnji termin 25.1. u 20 časova.