ODRŽANA OPŠTINSKA SMOTRA MUZIČKO-FOLKLORNOG STVARALAŠTVA DECE

APATIN KULTURA VESTI

U Velikoj sali apatinskog Doma kulture sinoć je održana Opštinska smotra muzičko-folklornog stvaralaštva dece.

Prvi su nastupili članovi folklorne grupe Osnovne škole “Jožef Atila” iz Kupusine, deca mlađeg uzrasta, sa koreografijom “Juliška, Mariška, dođite da se igramo” koreografa i umetničkog rukovodioca Eržebet Vaci.

Drugi su nastupili članovi starije grupe dečijeg ansambla, uzrasta do 15 godina, Gradskog kulturno-umetničkog društva “Dunav” iz Apatina sa igrama iz Gruže koreografa Slavoljuba Panovića i umetničkog rukovodioca Đure Kovačića.

apatin (1)

Kao treći, publici su se predstavili igrači starije folklorne grupe Osnovne škole “Jožef Atila” sa igrom “Veselimo se zajedno” koreografa i umetničkog rukovodioca Eržebet Vaci.

Selektor ovogodišnje smotre mizičkog-folklornog stvaralaštva dece u apatinskoj opštini bio je Saša Bogunović, koreograf, koji je nakon odgledane sve tri grupe ocenio da na zonsku smotru idu dalje obe starije grupe.

Nakon smotre selektor je koreografima i umetničkim rukovodiocima dao sugestije o boljem radu grupa, skrenuo pažnju šta treba poboljšati, na šta obratiti posebnu pažlju, šta i u kojoj meri doraditi, dao primedbe o nošnji, tehnici igranja igrača, scenskom nastupu, a sve u želji da se u boljem svetlu predstave na Zonskoj smotri folklornog stvaralaštva koja ih očekuje 26. aprila.

V. M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *