ОДРЖАНА ДРУГА ШТУКИЈАДА У АПАТИНУ

APATIN SOMBOR SPORT VESTI

Победник друге “Штукијада на пловак” која је протеклог викенда одржана у Апатину је екипа “Д и Д” из Бачке Паланке која је уловила примерак тежак 1615 грама. То је уједно и једини улов који је забележен у недељу код “Плаве руже”. На такмичењу је учествовало 56 екипа из целе Војводине, а организатор је удружење спортских риболоваца “Буцов” из Апатина.

-Штукијада се одржава у оквиру зонске лиге у којој учествују Врбас, Сивац, Kула, Црвенка, Kрушчић, Селенча, Бачки Петровац и Апатин. Учествовало је 56 екипа из целе Војводине. Иако је водостај био четири метра нижи него прошле године “штука није радила” па је уловљена само једна од 1615 грама коју је извукла екипа из Бачке Паланке. Пошто није било више улова, остала места су извучена томболом . Друго место је освојила екипа “Kомора” из Црвенке, 3. место “Буразери” из Сомбора, 4. место “Kаналџије” из Kрушчића, 5. место “Шогори” из Сомбора, 6, место екипа “Муж и Жена” из Фекетића, а 7. место екипа “Смуђ” из Црвенке, каже за радио Дунав Милан Ћопић, председник УСР “Буцов”.

Поред признања најуспешнијима су уручене и вредне новчане награде. За прво место – 42 000 динара, 2. место – 25 200 динара, 3. место – 16 800 динара, 4. место – 2000 динара, 5. место риболовачки прибор, 6. место – риболовачки прибор. Екипе од 1. до 7. места квалификовале су се на завршну штукијаду која се одржава 28. новембра 2021. године у Врбасу. УСР “Буцов” Апатин се захваљује свима који су учествовали и подржали штукијаду и обавештава све будуће такмичаре да су у току преговори да се наредне године очисти потез на ДТД каналу од железничког моста према пригревачком мотелу у дужини од око 2 км и тако реши проблем који постоји у заливу због водостаја и отвори могућност да наредне штукијаде приме 100 и више екипа као што је пракса и у другим местима у оквиру зонске лиге.

1 thought on “ОДРЖАНА ДРУГА ШТУКИЈАДА У АПАТИНУ

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.