ODRŽANA DRUGA SKUPŠTINA FORUMA ŽENA SPS

APATIN DRUŠTVO VESTI
Na Vlasini je održana druga Skupština Foruma žena Socijalističke partije Srbije sa oko 200 učesnica. Bila je to prilika da se analizira dosadašnji rad Foruma žena SPS i dogovore novi zadaci. Najviše se govorilo o ulozi i položaju žena u Srbiji. Za sve okruge u Srbiji izabrane su i nove koordinatorke. Njihov osnovni zadatak biće borba za ravnopravnost žena na terenu i njihovo efikasnije uključivanje u probleme sa kojima se susreće naše društvo.
Skupštini je prisustvovala i Zorka Balać, predsednica Foruma žena OO SPS – Apatin, koja je podnela godišnji izveštaj o radu FOŽ-a.
– Inicijativni odbor Foruma žena OO SPS – Apatin je u očekivanju donošenja pravilnika o organizovanju i delovanju Foruma žena SPS išao korak ispred, pa je održao ukupno pet sastanaka u Apatinu i naseljenim mestima opštine. Zalažemo se za smanjenje razlika u ekonomskom i društvenom statusu između polova i potpunu ravnopravnost žena i muškaraca u svim oblastima života – rekla je Zorka Balać.
– Forum žena OO SPS – Apatin uzeo je aktivno učešće u svim predizbornim aktivnostima u prethodnom periodu. Organizovali smo brojne tribine, seminare, radionice i ostale skupove, a organizovali smo odlazak na sve mitinge i promotivne skupove, kako u našoj opštini Apatin, tako i širom Republike Srbije. Žene su dale poseban doprinos i značaj u izbornim kampanjama, a samim tim i postignutim izbornim rezultatima. Poseban značaj dajemo na humanitarne akcije. Nastojaćemo da i u budućem periodu omasovimo naše članstvo i organizujemo niz drugih aktivnosti – istakla je Balać.
SPS u apatinskoj opštini trenutno broji 1.548 žena. U Apatinu je njih 984, Prigrevici 220, u Sonti 181, Kupusini 128, a u Svilojevu 35.
Skupštinu Foruma žena na Vlasini pozdravio je i Ivica Dačić, predsednik SPS, a prisutnima se obratila i Slavica Đukić Dejanović, predsednica Skupštine Foruma žena SPS.
– Srbija je danas u poziciji da koristi jedan ogroman resurs koji se zove žene, kako bi brže i efikasnije prevazišla mnoge probleme, pre svega ekonomske, sa kojima se susreće. Taj proces, međutim, mora biti brži i efikaniji – istakla je u uvodnom izlaganju Slavica Đukić Dejanović.
– Žene u Srbiji danas imaju osam do devet odsto manju platu od muškaraca sa istom školskom spremom, na istom radnom mestu i sa istim radnim iskustvom. Zadaci su i vas i ove države da se takav odnos menja – istakao je Dačić.
skupu su prisustvovali i Branko Ružić, predsednik Izvršnog odbora SPS, Snežana Bogosavljević Bošković, ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine. Domaćin skupa bio je narodni poslanik Novica Tončev.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *