ODRŽANA 9. KONFERENCIJA PO SPS U VOJVODINI

APATIN POLITIKA VESTI
Delegati 9. Konferencije Pokrajinske organizacije SPS u Vojvodini, održane juče u Kongresnom centru “Master” Novosadskog sajma, izabrali su 95 članova Pokrajinskog odbora SPS i Dušana Bajatovića, kao jedinog kandidata, za predsednika Pokrajinskog odbora.
Na izbornoj konferenciji učestvovalo je i 16 delegata iz apatinske opštine, koji su imenovani na Devetoj opštinskoj izbornoj konferenciji SPS – Apatin, održanoj 8. novembra, kao i gosti.
Predsednik Pokrajinskog odbora dobio je podršku svih izbornih konferencija u opštinskim i gradskim organizacijama u celoj Vojvodini i svih delegata na konferenciji.
– Imamo mnogo više mladih ljudi i na narednim pokrajinskim izborima u Vojvodini, ma kada bili raspisani, očekujem da konkurišemo za prvo mesto – istakao je Bajatović. Govoreći o predstojećem izbornom kongresu SPS, koji je na programu 14. decembra, Bajatović je rekao da od njega očekuje da se SPS reformiše i da svoj identitet što bolje predstavi kao Socijalistička i Socijaldemokratska partija.
Sastav Pokrajinskog odbora po svojoj strukturi, kako obrazovnoj i profesionalnoj, tako i starosnoj, spreman je da odgovori ozbiljnim zadacima koji čekaju socijaliste u narednom periodu.
Na konstitutivnoj sednici Pokrajinskog odbora SPS u Vojvodini izabrani su potpredsednici Pokrajinskog odbora SPS u Vojvodini: Radoslav Striković, Sreten Jovanović, Goran Radić, Tamara Zagorac Mešter, Marko Rovčanin i Livija Gavrilović. Izabrano je i 27 članova Izvršnog odbora PO SPS u Vojvodini, među kojima i dr Živorad Smiljanić, predsednik OO SPS – Apatin, a za sekretara Izvršnog odbora SPS predložen je Ivan Đoković.
Apatinske socijaliste u Pokrajinskom odboru, naredne četiri godine, pored dr Živorada Smiljanića, zastupaće i Tijana Tomašević. Prvi operativac za Zapadnobački okrug i izvršni sekretar za mrežu PO SPS i dalje će biti Đurađ Milanović.