ОДРЖАН БАСКЕТ ТУРНИР ТРИ НА ТРИ

APATIN KOŠARKA SOMBOR SPORT VESTI

У Апатину је на теренима Гимназије и стручне школе „Никола Тесла“ одигран баскет турнир „Три на три“ за сениоре под називом „Апатин 2021“. На турниру је учествовало 10 екипа из апатинске општине и Сомбора. Љубитењи баскета имали су прилику погледати добре мечеве.

Прво место освојила је екипа „Арт“, а награда је садржала пехар медаље и новчани износ од 50 хиљада динара. Друго место освојила је екипа „Три тачке“ из Сомбора, и награду од 25 хиљада динара, пехар и медаље. Треће место припало је екипи „Далас“, а састојала се од пехара, медаља и новчаног износа од 15 хиљада динара. Најмлађи играч турнира био је Миле Сладић стар 16 година из екипе „Арт“.

– Општина Апатин је и након летњих успешних активности одлучила да јесењи део започне овим лепим турниром. Спорт, и то треба да се истакне, за омладину има велики значај. За баскет „Три на три“ обезбедили смо веома вредне награде, успели смо да организујемо и успешно завршимо данашњу манифестацију. Надам се да су учесници задовољни и да је публика уживала у посматрању игре на терену, рекао је Радован Ђукић, заменик председнице општине Апатин, који је најбољима уручио награде.

  • Прво место освојила екипа „Арт“

У јакој конкуренцији од десет екипа најбоље су се играли такмичари екипе „Арт“ и тиме однели победу у данашњем турниру у баскету.

– Са мном су ову победу добили Никола Бараћ, Милан Шупут и Миле Сладић. Сва четворица тренирамо кошарку и добри смо пријатељи. Било је напорно, десет екипа је доста захтевно. Имали смо договор да како прву утакмицу започнемо тако ћемо и остале играти и то је донело победу. Дали смо свој максимум и мислим да смо заслужили прво место. У нашој екипи је и најмлађи учесник турнира који је показао како се игра баскет са шеснаест година. Последња утакмица је била „пржење“ до краја, нисмо одустали, психички смо били јачи и зато смо победили у финалу. Награде су лепе и мислим да ћемо паметно утрошити наградни фонд, рекао је осамнаестогодишњи Душан Ћетојевић из екипе „Арт“ и нагласио да турнир треба да се одржи и следеће године:

– Мислим да ће идуће године одзив учесника, али и публике, бити сигурно већи. Баскет се у Апатину игра у Машинској и С-овима. Има тамо још добрих момака који се нису пријавили, али очекујем да их видимо на турниру следеће године, каже Ћетојевић.

  • Зоран Јовановић најбољи у шутирању „тројки“

Из сваке екипе по један такмичар се надметао у шутирању „тројки“ а титулу најбољег освојио је двадесетчетворогодишњи Зоран Јовановић из екипе „3х3“ Пригревица.

– Било је занимљиво надметати се за шутеве јер смо сви другари. Имао сам више среће од њих и победио, чиме сам задовољан. Због обавеза нисмо стигли да се много боље припремимо за турнир, али смо желели да испоштујемо организатора. Драго нам је што је општина успела да успешно организује овај турнир и што је одзив учесника и публике био добар. Надам се да ће млади играчи из наше општине отићи негде даље да остваре успехе, као што је млади Шупут ове године играо за репрезентацију. Награде нису толико важне колико дружење и окупљање, и да се прошири интересовање младих за баскет, изјавио је Зоран Јовановић.

– Као Туристичка организација придружили смо се реализацији турнира, а главни организатор је Спортски савез општине Апатин. Поред такмичења имали смо и ревијалну утакмицу Женског кошаркашког клуба „Срне“ из Апатина и такмичење у шутирању тројки. Захваљујући локалној самоуправи обезбеђене су лепе награде. Одзив публике био је добар и задовољни смо целокупним догађајем. У Апатину је увек била популарна и цењена кошарка и лепо је видети ове момке на турниру. Надам се да ћемо као општина ово окупљање, у будућности, подићи на виши ниво, рекао је у име организатора Немања Јовић, директор Туристичке организације Апатин.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *