OBUSTAVA FINANSIRANJA TELEVIZIJE APATIN

APATIN EKONOMIJA SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Komisija za proveru državne pomoći zabranila je opštini Apatin do daljneg  da iz budžeta finansira Televiziju Apatin jer postoji sumnja da je u prethodne tri godine ova lokalna stanica iz budžeta  i raznih drugih državnih pomoći dobila više od  23 miliona dinara, što je zakonsko prekoračenje za sredstva namenjena medijima po jednom projektu. Do okončanja svih istraga o finanisiranju od 2014. godine opština ne može da izdvaja iz budžeta sredstva za ovaj medij.

– Opština Apatin će da postupi u skladu sa zakonom, odnosno, pod nalogom Komisije za kontrolu državne pomoći i obustavlja finansiranje TV Apatin  do okončanja postupka- rekao je na današnjoj konferenciji za novinare predsednik opštine Apatin, Radivoj Sekulić.

Konferenciji je pored Sekulića prisustvovao i Slavoljub Štrbo rukovodilac odeljenja za privredu i finansije u opštini Apatin, koji je pročitao dopis  Komisije za kontrolu državne pomoći po kojem je opština dužna da u roku od 15 dana dostavi sve ugovore koje je Opština Apatin sklopila sa TV Apatin u 2014. godini, kao i izjave TV Apatin D.o.o. Apatin o drugim državnim pomoćima male vrednosti.

Strbo i Sekulic , konferencija za stampu (13)