OBJAVLJENA IMENA ZAINTERESOVANIH INVESTITORA ZA UČEŠĆE U PRIVATIZACIJI

APATIN DRUŠTVO EKONOMIJA SOMBOR SRBIJA VESTI

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ je, nakon dva meseca borbe za poštovanje Ustava i zakona i rešenja poverenika Rodoljuba Šabića, konačno dobio od Agencije za privatizaciju tražene podatke o investitorima koji su pokazali interesovanje za učešće u privatizaciji. Na listi Agencije za privatizaciju, među preduzećima koja su ponuđena za prodaju nalazi se i deset firmi sa teritorije Sombora, a za svaku od njih ima zainteresovanih kupaca.

Najviše zainteresovanih ima za kupovinu poljoprivrednih preduzeća “Graničar” iz Gakova i AD “Aleksa Šantić”, a ova preduzeća želi čak 17 investitora od kojih je nekoliko iz inostranstva.

Pismo o namerama za kupovinu Severtransa uputilo je deset preduzeća, a najprimamljivije ponude su svakako one iz inostranstva, koje su uputili: “VDL BUS & COACH BV” iz Holandije, “Europabus” iz Nemačke i “Arriva PLC” iz Velike Britanije. Od sedam domaćih ponuda gotovo jedina vredna pomena je ona “Dunav prevoza” iz Bačke Palanke, a zanimljivo je napomenuti da su se Agenciji za privaizaciju pismom namere o kupovini Severtransa obratila i somborska preduzeća “Via gusto” doo i “Grutini pres”.

Investitorima koji su pokazali interesovanje za učešće u privatizaciji “Borelija” su: “Roaming electronics”, STR Polini, MDPD Braća Ružić, Nina komerc iz Hrvatske, slovenački “Bolhar”, “SK partners company”, i “Prodžeti”.

Prema podacim iz spiska Agencije za privatizaciju, za preduzeće Zastava specijalni automobili iz Sombora ponude su poslali “Claudius capital iz Velike Britanije, “Spider group” iz Grčke, i “Hiamen golden dragon bus” iz Kine.

Pismo namere o kupovini Radio Sombora poslali su samo fizička lica i to: Milan Trivunović, Nenad Pavićević, Goran Medić, Marko Teslić i Evropa elektro.

Somborsku “Betonjerku” žele: “Energija tehnika tehnologija doo”, Živko P Cuckić i Gama sistem doo, a nameru da kupe Veterinarsku stanicu Sombor imaju Veterinarska stanica “Rebro 18 vet” iz Sombora, Marko Teslić i EES group GMBH iz Nemačke.

Miodrag Kostić, vlasnik MK groupe, zainteresovan je da kupi somborsko preduzeće “Zapadna bačka” kao i preduzeće “Dunav i Tisa” doo, za koje su zainteresovani i Mirosalav Mirković kao i preduzeće “Šuša” doo iz Veternika.

Kompletan spisak Agencije za privatizaciju o investitorima koji su pokazali interesovanje za učešće u privatizaciji svih preduzeća u Srbiji možete pogledati OVDE :Privatizacija_Pisama-o-zainteresovanosti